Christelijke Hogeschool Ede wil HBO opleidingen starten in Dordrecht

25 januari 2018
Christelijke Hogeschool Ede wil HBO opleidingen starten in Dordrecht

DORDRECHT - De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) wil HBO opleidingen Verpleegkunde en Social Work starten in een nevenvestiging in Dordrecht. De Drechtsteden zijn een interessant gebied voor de CHE; de vraag naar hoogopgeleid (zorg)personeel is groot en een deel van de studenten aan de HBO in Ede is afkomstig uit deze regio.

De CHE voert al enige tijd gesprekken met de zorg- en onderwijspartners en de Drechtsteden. Samen verkennen ze hoe deze opleidingen hier gerealiseerd kunnen worden.

Bijna dertig jaar geleden waren HBO Ede eerder actief in Dordrecht.

De ontvangst bij de gemeente Dordrecht is wederom positief:

Peter Heijkoop, portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt: “Ik ben heel blij met deze stap om het hoger onderwijs in onze stad en regio te versterken en hoop van harte dat we dit samen voor elkaar gaan krijgen. Studenten uit onze regio hoeven dan niet meer naar Rotterdam, Breda of Ede, maar kunnen hier hun opleiding volgen en zich in onze stad vestigen.

Dat heeft een positief effect op de levendigheid in onze stad en vergroot de kans dat ze in onze regio aan het werk gaan bij één van de
zorginstellingen. Want het tekort aan personeel in de zorg is groot. Daarom werken we met de werkgevers samen om oplossingen te vinden. De CHE is meer dan welkom!”

Meer HBO in de Drechtsteden
HBO Drechtsteden en Pabo Inholland bieden al enige tijd HBO onderwijs aan. Daarnaast starten in 2018 verschillende vraaggerichte Associate Degree-opleidingen, verkorte HBO opleidingen voor mensen met een mbo-4 diploma. Zoals Meet-en Regeltechniek bij HBO Drechtsteden. Daarnaast heeft HBO Drechtsteden vergevorderde plannen voor een twee jarige HBO-opleiding toegespitst op regionale IT bedrijven. Verder start Avans Plus in september met een HBO-opleiding voor bekkenfysiotherapie. Bestuurders van het primair onderwijs in Dordrecht ontwikkelen samen met de
gemeente Dordrecht en Hogeschool Inholland (Pabo) een regionaal actieplan om de oplopende tekorten aan leerkrachten tegen te gaan.

Dringend op zoek
De Drechtsteden en Dordrecht in het bijzonder willen het aanbod van hoger onderwijs versterken. De economie groeit en er zijn volop kansen voor bedrijven in de Drechtsteden. Hiervoor zijn werkgevers dringend op zoek naar hoger opgeleid personeel. Gemeente, onderwijsinstellingen, bedrijven en partners werken nauw samen om oplossingen te vinden. Ook de lessen uit het verleden worden hierin
meegenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.