Resonant start met elektronische muziekavonden; steeds meer activiteiten bij DOOR

13 februari 2020
Resonant start met elektronische muziekavonden; steeds meer activiteiten bij DOOR

DORDRECHT - Het gaat goed met het culturele ontmoetingscentrum DOOR. De nieuwe activiteiten en initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond, zoals Resonant. De openingstijden zijn verruimd en voor de ateliers is zoveel belangstelling dat zelfs de wachtlijst al een tijdje vol zit. Als kers op de taart is Masja Ottenheim, mede-oprichter van DOOR, hier weer werkzaam als Coördinator Sociaal. Ze regelt de sociale activiteiten.

Nieuwe activiteiten
Resonant is een nieuwe, maandelijks terugkerende happening voor liefhebbers van progressieve en alternatieve muziek. Je vindt hier exclusieve varianten in allerlei muziekstijlen. Het is een platform voor DJ's, producers, live-acts en artiesten met ludieke experimenten op zowel muzikaal als visueel gebied. De eerste editie van Resonant vindt plaats op vrijdag 14 februari. Onderaan het artikel staat het programma.

Nieuwe maandelijkse activiteiten zijn verder Jammin @ DOOR, elke vierde donderdag van de maand is er de mogelijkheid met elkaar te jammen. Elke eerste donderdag van de maand is er DOORFlix and chill, met steeds een film uit een ander genre. Ook aan de woordenkunstenaars is gedacht. Elke laatste zondagmiddag van de maand organiseert het Dordtse collectief Dichtbeideklank een programma vol woordkunst, improvisatie en muziek. De volgende editie is op 23 februari. Voor de kinderen is er op zondag 8 maart een nieuwe Operatie Pannenkoek. Hierover binnenkort meer op dordrecht.net.

Openingstijden
De openingstijden van DOOR zijn verruimd. Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur kun je terecht voor een kop koffie en een praatje bij de Koffiecorner. Met op woensdag en donderdag taalles, op donderdag tosti’s en op vrijdag eventueel een lunch. Elke vrijdag en zaterdag van 20.00 tot 24.00 uur is de bar open, ook als er geen evenement plaatsvindt. Vanaf maart zal op deze avonden meer georganiseerd gaan worden.

Kunstenaars
DOOR blijkt een uitstekend klimaat te zijn voor kunstenaars. Er zijn meer dan zeventig atelierhouders. Onder hen zijn diverse samenwerkingsverbanden ontstaan. Sommige kunstenaars hebben van hun hobby hun werk kunnen maken. Zo kreeg Monique Helsdingen van Cha Bri Fotografie, na de open atelierdagen vorig jaar bij DOOR, waar ze gratis fotoshoots aanbood, enorm veel aanvragen. Zij is sinds kort met haar atelier verhuisd naar Zwijndrecht om dichter bij huis te kunnen werken. Zie ook www.chabrifotografie.nl

Exposeren
Elke maand vindt er een nieuwe expositie plaats bij DOOR. Tot voor kort waren dit vooral eigen kunstenaars. Maar er komt nu ook plaats voor talent van buiten DOOR. Als je wilt exposeren, stuur dan een paar van je werken naar Paul Schmitz, paulphakisoschmitz@gmail.com.
In maart zal Heleen Struik exposeren bij DOOR; in april Arniko; in mei Ton Haring en in juni is er een expositie van werk van Arie Wols.

In mei is er weer een expositie van Ton Haring

Resonant
Resonant vindt plaats op 14 februari van 20.00 tot 01.00 uur. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk. Op het programma staan de DJ’s URB: Bass Heavy Dub Infused Beats (Verenigd Koninkrijk); Janox: German Electro, Uplifting Dubstep and Abstract D&B (NL); Rutger: Deep Progressive Beats and Spherical Techno (NL) en DUE: Global, Mystical and Fusion Electronix (NL).
De volgende editie is ook al bekend. Die is op vrijdag 13 maart met de acts Gronograph, Logosamphia en Olivia Ultra’s Kusjesmachine en de dj’s URB en DUE.

DOOR is gevestigd aan de Spuiboulevard 220. Voor meer informatie zie hun website of facebookpagina.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.