Bedrijfspanden gesloten na vondst hennepplantage en harddrugs

19 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Bedrijfspanden gesloten na vondst hennepplantage en harddrugs

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft twee panden voor de duur van drie maanden gesloten vanwege vondst van een hennepplantage en harddrugs. Het gaat om bedrijfspanden in de Helmholtzstraat en de Pascalweg.

Tijdens een controle door de politie is een geoogste hennepkwekerij aangetroffen in het bedrijfspand aan de Helmholtzstraat 5h in Dordrecht. De politie trof daar 240 geknipte hennepplanten en 9,9 kilo henneptoppen. Daarnaast waren assimilatielampen (kunstlicht voor plantengroei), een afzuiginstallatie en koolstoffilters aanwezig. Ook werd de elektriciteit illegaal afgenomen.

Na melding van een incident zijn harddrugs aangetroffen in het bedrijfspand aan de Pascalstraat 17M. De politie trof in het pand 2,3 gram MDMA en ongeveer 35 gram versnijdingsmiddelen aan.

Signaal
De bedrijfspanden zijn op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten. De burgemeester wil met het sluiten van panden waar drugs aangetroffen wordt de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Stevig aanpakken
De gemeente pakt de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.  

De eigenaren van de panden hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.