Dordtenaren strijdend ten onder tegen de Graafschap

24 februari 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Wie dacht dat het een makkelijke avond zou worden voor De Graafschap had het helemaal mis. FC Dordrecht verliest dan wel met een minimaal verschil, maar had in grote fases van de wedstrijd overwicht. Met een raket van rechtsback Polley kwamen de Schapekoppen zelfs op voorsprong, maar die veranderde al snel in een achterstand.

De Dordtenaren gingen duidelijk verder met waar het in TOP Oss mee gestopt was, aanvallend voetbal spelen. Geen moment had het schouwspel iets weg van de nummer 2 tegen de nummer 19, sterker nog de groen-witten stichtten het eerste gevaar. Polley was regelmatig op de brommer en had een aantal gevaarlijke voorzetten, en ook El Bouchataoui testte doelman Jurjus al vroeg in de wedstrijd. In de 20e minuut werden de aanvallende intenties beloond met een wonderschoon doelpunt. Robin Polley schoot van 20-meter afstand diagonaal in de kruising. Zo bracht hij de Dordtenaren volledig terecht op 1-0 voorsprong. Helaas hield de voorsprong maar twee minuten stand. Want uit een hoekschop scoorde oud-Dordtenaar Javier Vet de 1-1. Niet veel later na de gelijkmaker kwamen de Superboeren zelfs op voorsprong. Van Mieghem gleed een voorzet van Nijland binnen, die op zijn beurt vanuit buitenspelpositie werd weggestoken. (Het leek in ieder geval sterk op buitenspel, maar ik ben ook niet geheel objectief). Harry van den Ham deelde echter dezelfde mening en stak dat bepaald niet onder stoelen of banken. De jarige Kevin Blom trakteerde onze oefenmeester op een rode kaart.

Het tweede bedrijf werd gestart met een nieuwe arbiter omdat Kevin Blom nog te veel last had van de kuit. Havekotte moest vroeg in de tweede helft optreden door een hard schot in de korte hoek te keren. De sluitpost stond zijn mannetje en voorkwam niet alleen vlak voor rust, maar ook na rust een grotere achterstand. Achteraf gezegd kwam Jari Schuurman het dichtste bij een gelijkmaker. Zijn voorzet werd gevangen door de wind en vloog bijna bij de tweede paal binnen. Echter was Hidde Jurjus alert en kon hij stijlvol redding brengen. Ook Hogesteger was dichtbij. De Dordtenaar vertrok op het juiste moment de diepte in, maar wederom bracht die dekselse Jurjus redding. In de 69e minuut ontving Superboer Hamdaoui rood van invaller-arbiter Eijgelsheim. De aanvaller had geen intentie om de bal te spelen en vloerde Wehrmann. Met één man meer werd het ook steeds meer eenrichtingsverkeer richting de fanatieke noord-tribune. Kok, Schalekamp en Green kwamen in de ploeg om de Dordtenaren van aanvallende impulsen te voorzien, maar de bal viel helaas niet goed. Zo bleef de achterstand staan en werd er na 94 minuten voetbal afgefloten.

Na de nipte nederlaag willen de Schapekoppen zich zo snel mogelijk revancheren. Directe concurrent Roda JC staat op het programma. Een verre uitwedstrijd, maar door een groot aantal kilometers laten wij ons niet uit het veld slaan. Wij zien jullie graag terug in Kerkrade! Tot volgende week.

Bron: FC Dordrecht.