Gerhard Lentink presenteert Video en interview Choëphore

24 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Gerhard Lentink presenteert Video en interview Choëphore

DORDRECHT - Gerhard Lentink vertelt over zijn presentatie over een monumentaal beeld wat hij wil (laten) plaatsen op de punt van de Stadswerven het volgende:

'Geachte lezer,

Afgelopen dinsdag heb ik in het Stadskantoor mijn voorstel voor een monumentaal - incl. sokkel - ca. 20 m hoog beeld (Choëphore) op de punt van de Stadswerven in Dordrecht gepresenteerd aan de raadscommissie 'Fysieke Leefomgeving & Grote Projecten'. De beoogde locatie bevindt zich aan de rivierenviersprong van Merwede, Oude Maas, Noord en Wantij. Bij deze presentatie mocht ik ook gebruik maken van een in opdracht van de gemeente Dordrecht door HIA3D BV vervaardigd animatiefilmpje van het beeld in haar omgeving. Het filmpje toont - mooier dan ik het kan tekenen - hoe het beeld een ruimtelijk spel aangaat met de andere stedenbouwkundige elementen op deze locatie, met name de geplande voetgangers/fietsers brug over het Wantij. Het toont twee sokkelvarianten, eerst het door mij ontworpen zogenaamde 'stadsbalkon', daarna een ingetogener versie.

N.a.v. mijn presentatie werd ik voor de lokale radiozender RtvDordt in het programma Studio De Witt geïnterviewd door Ben Corino. De derde gesprekspartner was Ingrid Klein-Hendriks, gemeenteraadslid van CU/SGP en lid van de hierboven genoemde commissie. Er ontspon zich een levendig gesprek waar enthousiasme voor - en mogelijke bedenkingen tegen het beeld elkaar afwisselden.

Dinsdag 17 maart komt de raadscommissie weer bijeen om haar advies aan het college te formuleren.
In mijn volgende nieuwsbrief (no. 13) hoop ik u te informeren over de inhoud van dit advies dat hopelijk zal resulteren in een 'Nihil obstat' van het college. In dat geval richt een kerngroep van zes enthousiaste Dordtenaren de Stichting 'Hanneken van Dordt' op, die als doelstelling zal hebben: de realisering van het beeld en haar overhandiging als cadeau aan de 800-jarige stad.      

Hieronder vindt u de links naar het filmpje (ca. 5 minuten) en het interview (ca. 25 minuten). (Ingeval u via andere media nog geen kennisgenomen hebt van deze items.) 

Het is hartverwarmend om te bemerken dat er zowel bij het stadsbestuur, als bij de inwoners van Dordrecht en de andere Drechtsteden heel veel enthousiasme bestaat voor het plan. Het zou fantastisch zij als een en ander uiteindelijk zal resulteren in de realisering van het Choëphore-beeld, als een eigentijdse reïncarnatie van het laatmiddeleeuwse houten beeld van Hanneken van Dordt.' Tot zover gerhard Lentink en hieronder een prachtige video over zijn creatie..

Hieronder nog een interview van RTV Dordrecht met Gerhard Lentink:
https://soundcloud.com/rtvdordrecht/gerhard-lentinks-beeld-choephore-straks-langs-de-rivier-bij-stadswerven (interview).

Bron tekst, video en geluidsfragment: Gerhard Lentink.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.