Kunstrijvereniging De Drechtsteden levert Nederlands Kampioenen op NK in Den Haag

24 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Kunstrijvereniging De Drechtsteden levert Nederlands Kampioenen op NK in Den Haag

DORDRECHT - De Uithof in Den Haag was van 22 tot en met 25 februari 2020 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. Voor de Nederlandse deelnemers stonden ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen. 

Kunstrijdster Niki Wories prolongeert titel Nederlands kampioene
De 23 jarige Niki Wories prolongeerde zondagmiddag tijdens de lange Kür in de Senioren dames haar titel Nederlands Kampioene en behaalde ruimschoots de punten voor uitzending naar het WK kunstrijden van 16 t/m 22 maart in Montreal Canada.

Niki woont en traint in Canada en heeft in het laatste jaar zowel fysiek als mentaal grote stappen gezet en het blessureleed achter zicht gelaten. In Nederlands komt zij uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden, de vereniging  waar zij de basis legde voor het huidige niveau en succes.

Didier Dijkstra Nederlands kampioen Junioren heren
Didier Dijkstra (14)  uit Utrecht ,de Nederlands Kampioen in de categorie Advanced Novice heren schreef dit NK de titel Nederlands Kampioen Junioren heren  op zijn naam.

Brons voor Juniore  Dani Loonstra
In de categorie Junioren dames reed de 15 jarige Dani Loonstra uit Barendrecht in een sterk internationaal veld van 21 rijdsters  een minder sterke korte kür waarmee zij  op de 19e plaats internationaal  en  als 8e  en laatste Nederlandse  eindigde. (Foto hieronder: Dani Loonstra met coach Marieke Ter Kruidhof)Zij revancheerde zich in de lange kür  door een praktisch  foutloze lange kür met  triple sprongen, dubbel axels  en een prachtige presentatie te rijden.  Zij eindigde hiermee als 11e internationaal en als 2e beste Nederlandse rijdster, waarmee zij in het eindklassement het brons op haar naam mocht schrijven.

Dani rijdt het tweede  jaar in de Junioren en mocht zich verheugen  in een reportage van Hart van Nederland waaruit blijkt dat kunstrijden weer volop in de belangstelling staat en het niveau van de Nederlandse rijders steeds hoger wordt.

Podium voor DDD rijdsters bij Advanced Novice dames: (zie kopfoto)

Julia van Dijk Nederlands Kampioene
In de categorie Advanced Novice (veld van 37 rijdsters)  reed Tilburgse  Julia van Dijk (13) twee sterke küren  met triple sprongen die goed waren voor  een puntentotaal van  103,21 en de 1e plaats op het podium.  In de Challenge Cup eindigde zij in het internationale veld op een mooie 4e plaats. Julia  rijdt het tweede  in jaar Advanced  Novice en na 4x de zilveren medaille te hebben gewonnen op het Nederlands Kampioenschap  in diverse categorieën heeft zij met hard trainen in Dordrecht  en een groot doorzettingsvermogen haar doel bereikt en mag  na vandaag de titel Nederlands Kampioene kunstrijden op haar naam schrijven. (Zie foto hieronder).Het podium in deze categorie was geheel voor de rijdsters van de Dordtse vereniging met een 2e plaats voor Lilia Lupanova (12) en de 3e plaats voor de Dordtse Emilie Schop (14). Zie hiervoor de kopfoto boven dit artikel..

Angel Delevaque bijna brons
In de categorie Basic Novice rijden  de veelal jonge rijdsters één kür. De talentvolle Angel Delevaque (9) uit Dordrecht reed een sterke kür  maar miste op 0,02 punten het podium.  Kira van Mensvoort (11) en Gabi Loonstra eindigden op een respectievelijk 10 en 12e plaats.

Deze kunstrijders trainen allen zo’n 20 uur in Dordrecht bij het trainersteam van Kunstrijvereniging De Drechtsteden en werden  in Den Haag  gecoacht door Marieke Ter-Kruithof en Nicole Goossens.

Foto’s: Piet van Es.

Foto op de kop van dit artikel: Piet van Es: Podium Advanced Novice: 1 Julia van Dijk, 2 Lilia Lupanova, 3 Emilie Schop (Dordrecht) en Julia van Dijk

Foto coaches hieronder: PR

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.