Meer dan honderd nominaties voor dochters van Dordrecht op 8 maart

27 februari 2020

DORDRECHT -  Op wereldvrouwendag in Dordrecht (8 maart) klinken in de Lutherse kerk zondagmiddag meer dan honderd namen van vrouwen, die een plek in het collectief geheugen van de stad verdienen.

De oproep van de organisatie achter de dochters van Dordrecht, tien dagen geleden, heeft ervoor gezorgd dat de mijlpaal van honderd vrouwen ruim is gepasseerd.

Op de website zijn nog een aantal verhalen toegevoegd. Peter Dillingh noemde een oud-leerlinge van de christelijke HBS Ale Doelman - Pel (1930-2020), die een prominent sociaal kamerlid werd voor het CDA.

Mies Rijken (1918-2017) zorgde ervoor dat schilder Vincent van Gogh, die in zijn Dordtse tijd in 1877 op kamer zat bij haar familie - in 1990 een gedenksteen in Dordrecht kreeg nabij het Scheffersplein. Haar verhaal werd ook door Saskia Lensink beschreven in Dagblad De Dordtenaar.

Keramiste Margreet Huisman krijgt aandacht. Dat geldt ook voor ds. Marie Monsees, die in 1953 de eerste vrouwelijke predikant werd op de plek waar op zondagmiddag 8 maart haar naam weer klinkt in de Lutherse kerk. Daarom staat zij ook in het kerkblad van de PKN van deze week op twee plaatsen vermeld.  Oud-raadslid Bep van Houwelingen en nog andere namen zijn toegevoegd op de site van Dochters van Dordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.