Lezing dichter-schrijver Lévi Weemoedt in Dordrechts Museum

02 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Lezing dichter-schrijver Lévi Weemoedt in Dordrechts Museum

DORDRECHT - Zondag 8 maart zijn dichter-schrijver Lévi Weemoedt en de Dordtse stadskunstenaar Erik Sep te gast in het Dordrechts Museum. Jaarlijks organiseren de Bibliotheek AanZet, DordtLiterair en het Dordrechts Museum een literair-culturele middag in het kader van de Boekenweek.


©Arie Wapenaar

Rebellen en dwarsdenkers
‘Alles wat ik schrijf is dwars, dus keuze genoeg’ antwoordt Lévi Weemoedt op de vraag of hij werk heeft wat past bij het Boekenweekthema van dit jaar: Rebellen en dwarsdenkers. Weemoedt is bij uitstek een dwarsdenker in de Nederlandse literatuur. En favoriet van Özcan Akyol, die dit jaar het Boekenweekessay heeft geschreven.
Zondag 8 maart wordt Weemoedt geïnterviewd door Casper Markesteijn van stichting Dordtliterair en draagt hij voor uit eigen werk. Stadkunstenaar Erik Sep houdt een kritisch betoog over dwarsdenken in de beeldende kunst.

Over Lévi Weemoedt
Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948), is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. In de jaren 80 streed hij samen met Hans Dorrestijn om de titel ‘droevigste dichter van Nederland’. Daarnaast schreef hij de roman De ziekte van Lodesteijn, een ‘minor classic’, aldus de kritiek. In 2014 verscheen de bundel Met enige vertraging en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing Pessismisme kun je leren! samen, die vrijwel meteen een bestseller werd.

Over Erik Sep
Erik Sep verkreeg nationale én internationale faam met zijn levenswerk Neurotopia: een stad op miniatuurschaal. Sinds 2019 is hij Stadskunstenaar en zoekt de rebellie op. 'Hedendaagse kunst schuurt, is hard, stelt vragen. Dat is precies wat ik doe als Stadskunstenaar. Bevragen, bekritiseren. En zichtbaar maken wat Dordrecht aan alternatieve cultuur te bieden heeft'.

Praktisch
Wegens voorgaande succesvolle edities en een beperkt aantal plaatsen wordt aangeraden tijdig tickets online aan te schaffen.

Prijs tickets:    €10 online voorverkoop
                        €12,50 verkoop aan de deur

Zondag 8 maart | Aanvang 14:30 uur | Dordrechts Museum, museumstraat 40 | Tickets:
www.dordrechtsmuseum.nl/boekenweeklezing

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.