Peter d’Hamecourt in Kunstmin Live

05 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Peter d’Hamecourt in Kunstmin Live

DORDRECHT - In alweer het vijfde seizoen van hun maandelijkse theatertalkshow Kunstmin Live ontvangen journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers op woensdag 11 maart de voormalig Rusland-correspondent Peter d’Hamecourt.

De in Vlaardingen geboren d’Hamecourt was twintig jaar lang het gezicht van het NOS Journaal in Moskou. D'Hamecourt heeft als schrijver ook meerdere boeken gepubliceerd over het dagelijks leven en de politieke situatie in Rusland. Zijn boeken ‘Moskou is een gekkenhuis’ en ‘Russen zien ze vliegen’ zijn het meest succesvol. Zijn meest recente boek gaat over de Russische schrijver Fjodr Dostojevski.

Naast Rusland is d'Hamecourt tevens actief geweest in andere voormalige Sovjetlanden en een enkele keer daarbuiten, waaronder Afghansatan toen in dat land een aardbeving plaatsvond. Vanaf 1999 werkte hij voor het AD, de NOS en de VRT. In 2008 deed hij voor het laatst verslag voor het NOS Journaal, vooraleer hij met devutging. In zijn carrière van 18 jaar bij de NOS heeft hij meer dan 3000 reportages gemaakt.

Kunstmin Live, dat alweer het vijfde seizoen beleeft, is een persoonlijk en unieke talkshow met altijd een bekende hoofdgast. Thies (vaste columnist van het AD)  en Meijers (bekend van het succesvolle theaterduo De Berini’s) duiken meteen in de bekende en minder bekende passies van de hoofdgast, hetgeen altijd weer een verrassende avond oplevert met ook nog eens een arsenaal aan videoclips, filmfragmenten en live-optredens. De soundtrack van de show wordt verzorgd door de fantastische Kunstmin Live huisband ‘The Easytones’, met frontman Maarten Teekens. Gastoptredens worden deze avond verzorgd door singer-songwriter Thomas Florusse en het duo Mu-Chique, waarin de in Dordrecht geboren violist Nathal Hol de sterren van de hemel speelt.

Eerdere gasten in Kunstmin Live waren onder andere Mike Boddé, Emmy Verheij, Gerard Cox, Hennie Huisman en Sander de Kramer.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van schouwburg Kunstmin.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.