Pand gesloten vanwege vondst hennepplantage

06 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Pand gesloten vanwege vondst hennepplantage

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft voor de duur van drie maanden een bedrijfspand aan de Aventurijn 181 gesloten vanwege vondst van een hennepkwekerij.

In het bedrijfspand trof de politie een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over twee ruimten. Daarnaast was sprake van diefstal van elektriciteit en zijn er indicaties van eerdere oogsten. De gehele kwekerij met 600 hennepplanten is direct geruimd. Het pand is door de burgemeester gesloten van donderdag 5 maart 2020 tot vrijdag 5 juni 2020.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden.
Als voor de eerste keer softdrugs in een bedrijfspand wordt aangetroffen volgt een sluiting van 3 maanden.

De gemeente pakt de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.