In memoriam Moerascipres

06 maart 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Patrizia Filia heeft verdriet om een mooie cypres: 'Het is gebeurd, de boom is gekapt, na honderd jaar, aan de Sluisweg. En zo kan een ondernemende projectontwikkelaar woningen bouwen. Het was de boom weg of geen woning, lood in de grond oblige. Wie is hier belangrijker, een boom of een mens in een woning? Grote dilemma.'

'Moerascipres we zullen je dagelijks missen, sinds dinsdag al. En zo denk ik treurend aan een gedicht van M. Vasalis:'

Er is een boom geveld met lange groene lokken.
Hij zuchtte ruisend als een kind
terwijl hij viel, nog vol van zomerwind.
Ik heb de kar gezien, die hem heeft weggetrokken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.