Tijdelijke en kleinschalige opvang voor volwassen op weg naar zelfstandig wonen

10 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Tijdelijke en kleinschalige opvang voor volwassen op weg naar zelfstandig wonen

DORDRECHT - Project Doorstart van start in Sterrenburg.

Vanaf medio april krijgen tien bewoners van het Leger des Heils tijdelijk onderdak in twee eengezinswoningen van Trivire in Sterrenburg. De bewoners, die geleidelijk instromen, worden gehuisvest in Castorstraat 18 en Keplerweg 31c. Doorstart is de naam voor kortdurende en kleinschalige opvang. Het is bedoeld voor volwassenen (18+) uit de eigen stad die onderdak nodig hebben en hulp bij het vinden van een zelfstandige woning. De bewoners hebben een dagbesteding (werk of anders) en de problematiek waarmee ze kampen is dusdanig beperkt dat dit past binnen deze vorm van opvang. Bedoeling is dat de bewoners binnen een jaar doorstromen naar een zelfstandige woning. Het Leger des Heils heeft sinds 2016 positieve ervaringen met vergelijkbare doorstartwoningen verspreid in het land.

De gemeente Dordrecht, het Leger des Heils en Trivire vinden het belangrijk dat ook kwetsbare mensen een passende woning kunnen krijgen in een woonomgeving waar zij zich prettig voelen.
Net als in het hele land neemt in de Drechtsteden en vooral in centrumgemeente Dordrecht het aantal dak- en thuislozen toe. Door de toename van het aantal daklozen is de druk op de huidige voorziening van het Leger des Heils flink toegenomen. De gemeente wil daarom de opvang van kwetsbare mensen anders organiseren. Dit doet zij door onder andere doorstroming te bevorderen en dak- en thuislozen meer perspectief bieden. Het project Doorstart is hier een voorbeeld van.

De visie Opvang kwetsbare groepen laat zien welke stappen de komende 5 jaar gezet gaan worden om ervoor te zorgen dat minder mensen dakloos raken, mensen korter gebruik maken van de opvang en sneller doorstromen naar een plek die bij hen past. Omwonenden zijn op 9 maart per brief of persoonlijk geïnformeerd. Op 10 maart bespreekt de gemeenteraad de visie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.