Havenbedrijf Rotterdam sponsort weer ‘Dordt in Stoom’ en andere Dordtse initiatieven

11 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Havenbedrijf Rotterdam sponsort weer ‘Dordt in Stoom’ en andere  Dordtse initiatieven

DORDRECHT - Havenbedrijf Rotterdam sponsort weer ‘Dordt in Stoom’ en andere Dordtse initiatieven

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft het sponsorcontract met Dordrecht Marketing met drie jaar verlengd. Hiermee blijft het Havenbedrijf een financiële bijdrage leveren aan maatschappelijke initiatieven en maritieme evenementen in Dordrecht om ook extra draagvlak voor de haven te creëren. Havenbedrijf Rotterdam ondersteunt daarmee ook dit jaar weer ‘Dordt in Stoom’.

Het Havenbedrijf gaat in de periode 2020-2022 in totaal 75 duizend euro doneren via Dordrecht Marketing. Dat is de stichting die in opdracht van de gemeente Dordrecht onder meer de citymarketing uitvoert en evenementen in de stad begeleidt en ondersteunt. In 2020 en 2022 wordt ‘Dordt in Stoom’ gesteund. In 2021 ligt de focus vooral op maatschappelijke initiatieven waarbij scheepvaart, haven, water of andere maritieme activiteiten in Dordrecht een rol spelen. Een jury van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing selecteert aan de hand van criteria daarvoor een aantal projecten. De afgelopen jaren ontvingen via deze sponsorregeling 'Dordrecht & Water' projecten van onder andere de Stichting Brugwachtershuisjes, het Dordts Patriciërshuis en Stichting De Verborgen Stad elk een bijdrage van € 10.000. Verschillende maatschappelijke organisaties en initiatieven ontvingen elk € 1.000.

Ronald Paul, lid van de algemene directie van het Havenbedrijf: “Het Havenbedrijf Rotterdam verzorgt sinds 2011 het nautisch beheer in Dordrecht en sinds 2013 ook de exploitatie van de haventerreinen. Wij vinden het belangrijk om ook in Dordrecht actief bij te dragen aan het woon- en leefklimaat.”

De sponsoring loopt via Dordrecht Marketing omdat deze organisatie de verbinding met lokale partijen tot stand kan brengen en beter zicht heeft op welke evenementen en activiteiten in de stad kunnen helpen het maritieme karakter uit te dragen. Het contract is afgesloten voor 3 jaar en loopt tot eind 2022.

Directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing: "Wij zijn blij dat deze samenwerking de komende drie jaar wordt voortgezet. Dat helpt ons om gezamenlijk het belang voor onze stad van alles wat met water te maken heeft aan breed publiek uit te dragen."

Meer informatie over sponsoring door het Havenbedrijf Rotterdam: https://www.portofrotterdam.com/nl/havenbedrijf/sponsoring

Fotobijschrift (foto Ries van Wendel de Joode)
Links Richard van der Eijk, hoofd Communications & Extrenal Affairs Havenbedrijf Rotterdam en Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.