Het loopt storm voor Dordt Schoon

12 maart 2020 door Eva Baars
Het loopt storm voor Dordt Schoon

DORDRECHT - Na een aantal onstuimige weekenden loopt het ook storm voor Dordt Schoon. Door de harde wind is het afval wat op straat én in het water ligt extra zichtbaar. Veel Dordtenaren willen hier wat aan doen en melden zich met een schoonmaakactie aan voor Dordt Schoon. Samen maken zij Dordrecht een stukje schoner.

Al ruim 20 groepen hebben zich aangemeld voor de actieweek die 21 maart van start gaat en tot 28 maart duurt. Van afval prikken tijdens een lunchwandeling tot het gezamenlijk schoonmaken van het schoolplein en het opvissen van zwerfvuil uit het water. Alles is mogelijk en iedereen is welkom tijdens deze actieweek waarin Dordtenaren gezamenlijk de handen uit de mouwen steken voor een schone stad. Bedenk je eigen actie en vraag mensen zich bij je aan te sluiten of ga juist alleen op pad. Duurzaamheidscentrum Weizigt ondersteunt alle schoonmakers met advies en materiaal en zorgt dat de acties ook online aandacht krijgen. Wethouder Marco Stam zal op zaterdag 21 maart een van de schoonmaakacties van die dag bijwonen en daarmee Dordt Schoon officieel openen.

Laat de 10 zien
Naast het grote aantal aanmeldingen is Dordt Schoon dit jaar om nog een andere reden bijzonder. Dit jaar bestaat de actieweek namelijk 10 jaar. En dat vraagt om iets speciaals! Maak daarom een feestelijke foto van je volle vuilniszakken in de vorm van het getal 10 en zet deze op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers. De meest originele foto wordt beloond met wat lekkers.

Jij doet toch ook mee?
Meedoen is simpel. Bedenk een leuke actie, meld je aan en leen materiaal bij Weizigt om het opruimen nog gemakkelijker te maken. Maar je kunt je ook aansluiten bij acties van anderen. Alle informatie over Dordt Schoon, het aanmeldformulier en informatie over het lenen van materialen vind je op www.weizigt.nl. Op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers vind je alle acties en hoe je kunt aansluiten bij acties van anderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.