Dordrecht uitgebreid in het nieuws tijdens NOS Journaal van vrijdag

16 maart 2020

DORDRECHT - In de uitzending van vrijdag 13 maart om 20.00 uur van het NOS Journaal, is te zien wat de maatregelen tegen het coronavirus betekent in het dagelijkse leven van de mensen. Hierbij komt Dordrecht uitgebreid in beeld.

Het Statenplein komt in beeld, waar normaliter de markt plaats vindt en die vrijdag leeg was. Ondernemer John Stoel vertelt wat het voor hem betekent om hier geen aardappelen aan te kunnen bieden. Ook de El Fath moskee aan de Van der Steenhovenplein 2 komt in beeld. Het vrijdag gebed is er geannuleerd. Bestuurder van de moskee Mohammed Kardal deelt zijn zorgen over de ouderen die nu niet kunnen komen. Mesuda Arslan vertelt over het hamsteren in de supermarkt. Er komt een bewoner in beeld met een kofferbak vol toiletpapier, maar ook een nuchtere vrouw die niet hamstert.

De uitzending is natuurlijk al wel wat gedateerd. Zo zie je Bas Vreugdenhil van café ’t Peerdt, waar het vrijdag minder druk was dan anders. Inmiddels is bekend dat café’s de komende weken dicht zullen zijn.

Zie hier de uitzending. Vanaf 6:30 komt Dordrecht in beeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.