Dordtse Kerken volgen Corona-richtlijn

16 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Dordtse Kerken volgen Corona-richtlijn

DORDRECHT - Uit een eerste inventarisatie blijkt dat de Dordtse Kerken zich conformeren aan de aangescherpte richtlijnen van de overheid en het RIVM rondom het Coronavirus (COVID-19). Dit deelt de voorzitter van het Platform van Dordtse kerken, Hans Berrevoets, mee.,,De kerken nemen deze beslissing uit verantwoordelijkheid voor de samenleving. We vragen ook alle kerken de landelijke richtlijn te volgen, dus geen diensten te houden waar normaal meer dan honderd mensen op af komen," Uit een inventarisatie van het Platform blijkt dat er tot 31 maart geen kerkelijke bijeenkomsten doorgang vinden met meer dan honderd mensen.

In plaats van de gebruikelijke kerkdiensten kiezen de meeste kerken voor een kleinschalige viering die via een livestream of de kerkomroep gevolgd kan worden door kerkleden en andere belangstellenden. Ook andere grootschalige activiteiten, zoals de Jozua Kledingbeurs en de Ontmoeting met Vrouwen, worden uitgesteld. Kleinschalige bijeenkomsten, zoals het wekelijkse stadsklooster in de Trinitatiskapel en de doordeweekse eucharistievieringen, vinden vooralsnog wel doorgang.

Het afgelasten van kerkdiensten is een maatregel die niet licht genomen wordt, zo zegt bestuurslid van het Platform en predikant van de Grote kerk, Paul Wansink. ,,We zijn op weg naar pasen en dus een tijd van inkeer. Geen kerkdiensten op zondag is echt een ingrijpende beslissing, die we hebben moeten nemen."
Kerken zoeken naar creatieve manieren om toch invulling te geven aan het kerkzijn.
Meer informatie hierover volgt de komende dagen op de website van dordtsekerken.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.