Dordtse Kerken komen met wekelijkse televisie uitzending 'Licht voor Dordt'

18 maart 2020
Dordtse Kerken komen met wekelijkse televisie uitzending 'Licht voor Dordt'

DORDRECHT - Dordtse kerken komen met een wekelijkse televisie uitzending ‘Licht voor Dordt’. Een korte en bemoedigende boodschap die wordt uitgezonden via RTV Dordrecht. “We kunnen in deze ingrijpende tijd met overweldigend nieuws wel een lichtpuntje gebruiken”, aldus Wiebe van Horssen (coördinator van de stichting Missie Dordt). In samenwerking met het Platform Dordtse Kerken wordt invulling gegeven aan dit initiatief.

“De  maatregelen die hier en elders worden getroffen, zijn ongekend voor landen in vredestijd", aldus Mark Rutte in zijn toespraak tot het volk. De maatregelen hebben directe invloed op de levens van ons allemaal. We zijn een sterk volk, we kunnen tegen een stootje, maar de negativiteit kan soms ook overweldigend worden. Dan kun je wel een lichtpuntje gebruiken.

“De kerken in Dordrecht willen een lichtpuntje voor u zijn. U aan het denken zetten, opbeuren en voor u klaarstaan”, aldus initiatiefnemer Joren Menkveld (voorganger in Krispijn). Daarom wordt de komende weken ‘Licht voor Dordt’ uitgezonden. Korte toespraken, die moed geven. Die een lichtpuntje zijn in dagen van slecht nieuws. Kijk naar ‘Licht voor Dordt’ op RTV Dordrecht op zondag met herhaling op woensdag.

Aan het initiatief wordt medewerking verleend door voorgangers vanuit de breedte van de Dordtse kerken. Kortom, een boodschap van en voor Dordtenaren. Kijk voor meer informatie op www.lichtvoordordt.nl.

Licht voor Dordt
Missie Dordt is partner van 'Licht voor Dordt' en doet via deze extra nieuwsbrief graag de volgende oproep aan Dordtse kerken, geloofsgemeenschappen en individuele gelovigen:

• Stuur een kaart (bestel nú GRATIS)
• Ontsteek een kaars (zaterdag 20.00 uur)
• Kijk en deel (videoboodschap via RTV)
• Geef hulp (word hulpaanbieder)
• Hef een banier op (bestel een spandoek)
• Bid zonder ophouden (#gebedvoordordt)
• Steun met uw gift (meegeven)

Juist in deze tijd mogen we samen liefde, zorg en hoop brengen in de stad. #lichtvoordordt

Licht voor Dordt is een gezamenlijk initiatief vanuit de Dordtse kerken en maatschappelijke organisaties als respons op de corona crisis.

Website: lichtvoordordt.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.