Van Haren, C&A en Primark tijdelijk gesloten, H&M volgt; INretail verwacht sluiting alle winkels non-food

19 maart 2020
Van Haren, C&A en Primark tijdelijk gesloten, H&M volgt; INretail verwacht sluiting alle winkels non-food

DORDRECHT - De vestigingen van Van Haren, C&A, Primark en na vanmiddag H&M zijn tijdelijk gesloten in verband met het Coronavirus. Hiertoe zijn ze niet verplicht, maar INretail, een vereniging die opkomt voor de belangen van non-food retailers, verwacht dat binnenkort alle non-food winkels zullen moeten sluiten.

“Het is op dit moment niet verplicht de winkels te sluiten,” zegt Paul te Grotenhuis van INretail in Het Parool. “Maar wij verwachten dat het kabinet ook hier verregaande maatregelen zal nemen. Dat besluit is uiteindelijk aan de overheid.”  Inretail verwacht dat daarbij een uitzondering wordt gemaakt voor supermarkten, slagers, bakkers, groenteboeren, drogisterijen en dierspeciaalzaken.”

H&M en Primark
Gisteren maakte H&M bekend hun vestigingen op 19 maart na 17.00 uur tijdelijk te zullen sluiten. In Dordrecht hebben zij een winkel aan het Statenplein 66-68. Ook Primark met een vestiging aan de Drievriendenhof 16 heeft hun vestigingen gesloten.

Van Haren
Van Haren, met een vestiging in Dordrecht aan de Bagijnhof 20 kondigde al eerder aan per 19 maart tijdelijk te zullen sluiten. “In deze uitzonderlijke tijd is voor iedereen gezondheid het belangrijkste uitgangspunt. Ook bij van Haren staat de gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers voorop”, is te lezen op hun website. “Op dit moment kunnen wij dit niet voldoende garanderen en vinden wij dat wij onze verantwoordelijkheid hierin moeten nemen. We vinden dat we onze medewerkers en klanten hiermee het best beschermen tegen een verdere verspreiding van het virus.”

C&A
C&A heeft gisteren hun vestigingen gesloten. In Dordrecht hebben zij een winkel aan de  Johan de Wittstraat 1. “In deze uitzonderlijke situatie hecht C&A Nederland veel waarde aan de gezondheid en het welzijn van onze klanten, medewerkers en hun gezinnen”, is op hun website te lezen. “In het kader van de COVID-19 voorzorgsmaatregelen hebben wij daarom besloten om tot nader order alle C&A winkels in Nederland tijdelijk te sluiten.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.