Samenwerkende organisaties starten coronahulp initiatief 'Licht voor Dordt'

19 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Samenwerkende organisaties starten coronahulp initiatief 'Licht voor Dordt'

DORDRECHT - Vrijwilligersorganisaties en kerken trekken gezamenlijk op in het aanbieden van praktische hulp en een luisterend oor aan iedere Dordtenaar die wordt getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Speciaal hiervoor is het hulpinitiatief ‘Licht voor Dordt’ gelanceerd.

“We trekken samen op in het belang van de samenleving en alle Dordtenaren. Zo kunnen we eensgezind doen wat nodig is”, aldus Hans Berrevoets, voorzitter van het Platform Dordtse Kerken.

Op de website lichtvoordordt.nl en via de hulplijn 078-2049315 kunnen mensen terecht voor praktische hulp, zoals een boodschap thuis laten bezorgen of een praatje als je even je hart wilt luchten. Licht voor Dordt brengt de hulpvrager in contact met een buurtgenoot die hem of haar kan helpen. Ook kunnen hulpbieders zich hier aanmelden.

Licht voor Dordt is een initiatief van HipHelpt, Present, Dordtse Helden, Schuldhulpmaatje, Missie Dordt en het Platform Dordtse Kerken. Er wordt door deze organisaties intensief samengewerkt met o.a. inzet078, Buurtwerk Dordecht, Sociale wijkteams, Stichting Anders, Stichting Helpende Handen, Stichting MBO Dordrecht en de burgerlijke gemeente Dordrecht. Licht voor Dordt is ook aangesloten bij de landelijke campagne #nietalleen.

Vanuit de kerken worden ‘Licht voor Dordt’ ansichtkaarten verspreid waar mensen een persoonlijke boodschap op kunnen schrijven naar mensen in hun omgeving. Op deze kaart staat de website en de hulplijn vermeld, zodat direct contact kan worden opgenomen als dat nodig is.

Zaterdag om 20.00 uur luiden twaalf Dordtse kerken hun klokken als teken van hoop en solidariteit. Dordtenaren worden opgeroepen om dan een kaarsje aan te steken en in hun venster te zetten. “Met de campagne ‘Licht voor Dordt’ willen we deze solidariteit omzetten in concrete actie. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #nietalleen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.