Aangepaste dienstregeling treinen wegens coronavirus; er rijden tijdelijk veel minder treinen

23 maart 2020
Aangepaste dienstregeling treinen wegens coronavirus; er rijden tijdelijk veel minder treinen

DORDRECHT - Sinds vrijdag is er tijdelijk een speciale basisdienstregeling van de trein van kracht. Dit houdt in dat vanaf ieder station in Nederland in alle richtingen twee treinen per uur rijden. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. Voor Dordrecht betekent dit aanzienlijk minder treinen die richting Rotterdam of Venlo rijden. Ook bij de MerwedeLingelijn (Dordrecht-Geldermalsen) rijden nu om het half uur treinen in plaats van elk kwartier.

De NS raad aan niet met de trein te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is.

Qbuzz van de MerwedeLingelijn meldt op hun website:
“Het OV is aangemerkt als cruciale beroepsgroep. We voelen de verantwoordelijkheid om reizigers die ook in cruciale beroepsgroepen werken naar hun bestemmingen te blijven brengen.

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.

De nieuwe maatregelen van de overheid leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. De afgelopen dagen hebben we in heel Nederland het aantal reizigers met zo’n 85% zien afnemen.

Dienstregeling verder aangepast sinds 20 maart
Afgelopen maandag 16 maart zijn we gestart met een aangepaste dienstregeling. Het drastisch verminderde aantal reizigers gecombineerd met het stijgende aantal ziekmeldingen onder OV-personeel leidde ertoe dat we vanaf vrijdag 20 maart de dienstregeling verder hebben aangepast. Met deze nieuwe dienstregeling bieden we voldoende capaciteit om reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men ook voldoende afstand van elkaar kan houden.

Schoonmaak
Speciale extra schoonmaakactiviteiten zijn in verband met verspreidingsrisico niet nodig. In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak wel extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. Daarnaast is er bijvoorbeeld extra aandacht voor het legen van prullenbakken.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.