Kerkklokken luiden zaterdagavond voor LICHT VOOR DORDT , maar breed gedragen hulpactie maakt al veel los

20 maart 2020
Kerkklokken luiden  zaterdagavond voor LICHT VOOR DORDT , maar breed gedragen hulpactie maakt al veel los

DORDRECHT - De breed gedragen hulpactie LICHT VOOR DORDT maakt veel los. in de stad.

Zaterdagavond 20 uur wordt die in feite in Dordecht ingeluid met het luiden van de klokken van twaalf kerken en het verzoeken om een kaars binnen of buiten aan te steken. Ook voor het raam van het Stadhuis zal een kaars neergezet worden. Dat symboliseert ook de breedte van de samenwerking om hulpvragers en hulpbieders bij elkaar te brengen.

De mensen, die de coordinatie doen, kunnen al een eerste overzicht geven van vervolgstappen: Daarbij blijft enerzijds elke deelnemende organisatie herkenbaar en wordt anderzijds geprobeerd een compleet aanbod te doen in het belang van 118.000 Dordtenaren.

Gisteren hebben we afstemming gepleegd met De Sociale Dienst Drechtsteden. Die gaan de komende weken duizenden mensen bellen boven de 80 en mensen die kwetsbaar zijn.

Hulpvragen die hieruit voortkomen en passen binnen ons aanbod, worden doorverwezen / doorgeplaatst naar Licht voor Dordt.  De directeur van de sociale dienst David van Maanen wees met een twitterbericht ook op de corona-hulplijn. ,,Hoe kunt u anderen helpen. Hoe kunt u hulp krijgen".

Zo begint op de website voor de stad van de gemeente Dordrecht de verwijzing naar LICHT  VOOR DORDT.

Er gebeurt meer:

Borden langs de weg

ESH Media en de gemeente Dordrecht gaan ervoor zorgen dat er 50 borden langs de weg komen met ‘Licht voor Dordt’

Posters in ziekenhuizen en zorginstellingen

De reclassering bood ook hun hulp aan en gaan vandaag 50 posters ophangen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Screening nieuwe vrijwilligers

Nieuwe hulpbieders komen ook binnen. De eerste 30 hebben zich gisteren aangemeld. Een gedeelte daarvan komt binnen die niet gekoppeld zijn aan een bestaande organisatie of kerk. Inzet078 gaan al deze hulpbieders mailen en bellen om deze te screenen, zodat we met elkaar een optimaal zorgaanbod voor de mensen waarborgen.


Lichtkaarten verspreiden

Ook komen er vandaag 10.000 ansichtkaarten binnen. Die kaart bieden we primair aan via de kerken om hun netwerk ook aan te boren, maar we horen ook dat maatschappelijke organisaties een kaartje kunnen gebruiken. Zie bijlage voor het voorbeeld. Mocht je als organisatie ook een stapel kaartjes willen, dan kun je die gratis bestellen via Wiebe van Horssen coordinator@missiedordt.nl.

Verspreid licht

Naast dat we met elkaar een verlichting willen brengen voor kwetsbare en eenzame mensen, kunnen we allemaal wel wat licht gebruiken. Daarom roepen we ook iedere Dordtenaar op om komende zaterdag om 20.00 uur een kaarsje te branden en in je venster te zetten, zodra de kerkklokken gaan luiden (graag om 21.00 uur weer uit doen, veiligheid blijft belangrijk).


Licht voor Dordt is een initiatief van HipHelpt, Present, Dordtse Helden, Schuldhulpmaatje, Platform Dordtse Kerken en Missie Dordt. Er wordt intensief samengewerkt met inzet078, Buurtwerk Dordrecht, Sociale wijkteams, Stichting Anders, Stichting Helpende Handen, Stichting MBO Dordrecht, Diaconaal Platform Dordrecht en de burgerlijke gemeente Dordrecht. Licht voor Dordt is ook aangesloten bij de landelijke campagne nietalleen.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.