Start corona hulpactie 'Licht voor Dordt' met klokken en kaarsen in Dordrecht

23 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Start corona hulpactie 'Licht voor Dordt'  met klokken en kaarsen in Dordrecht

DORDRECHT - Zaterdagavond 21 maart 2020 werd om 20:00 uur de breed gedragen hulpactie 'Licht voor Dordt' in Dordecht ingeluid met het luiden van klokken van twaalf kerken en het verzoek om een kaars binnen of buiten aan te steken.

Ook voor het raam van het Stadhuis werd een kaars neergezet. Dit symboliseerde de breedte van de samenwerking om hulpvragers en hulpbieders bij elkaar te brengen. Via www.lichtvoordordt.nl wordt de actie gecoordineerd.

Buitenwacht in Krispijn
Licht voor Dordt is een initiatief van HipHelpt, Present, Dordtse Helden, Schuldhulpmaatje, Platform Dordtse Kerken en Missie Dordt. Er wordt intensief samengewerkt met inzet078, Buurtwerk Dordrecht, Sociale wijkteams, Stichting Anders, Stichting Helpende Handen, Stichting MBO Dordrecht, Diaconaal Platform Dordrecht en de gemeente Dordrecht.

Paul Wansink (voorganger en bestuurslid van het Platform Dordtse kerken) en Hans Berrevoets (voorzitter Platform Dordtse kerken) waren betrokken bij symbolische handelingen bij de toren van de Grote kerk en met een wandeling naar het Stadhuis van Dordrecht.

Foto's: Wim van de Pol.

De bijna 10.000 kilo wegende klok in de toren van de Grote Kerk kwam in beweging nadat op een symbolische wijze aan de voet twee kaarsen in een grote lantaarn waren aangestoken.

Ds. Paul Wansink van de Grote Kerk en Hans Berrevoets als voorzitter van het Platform Dordtse Kerken noemden dat een „symbolisch moment”, om de Dordtse naam van de coronahulpactie Licht voor Dordt een beeld mee te geven. „Twee kaarsen in de lantaarn geven ook aan: We zijn niet alleen”, aldus Berrevoets.

Een toelichting op de actie. Links  Hans Berrevoets en rechts de voorganger van de Grote Kerk Paul Wansink

De eerste kaars wordt aangestoken

Luisteren naar de klokken van de Grote Kerk van Dordrecht

'You never walk alone.' Ook dat staat voor twee kaarsen nabij de kerk, die ook als monument het symbool van Dordrecht is.

Het was rustig op straat in de wandeling van Grote kerk naar Stadhuis. Paul draagt het licht

Een beeld van hoe mensen inhaakten op licht voor hun deur aan de grote kerksbuurt.

Het pelgrimshuis op de achtergrond: een woord dat ook staat voor de geschiedenis van Dordrecht als onderdeel van de route naar Santiago

Voor het Stadhuis van Dordrecht waar ook een kaars voor het raam is gezet

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.