Raad Dordrecht vergadert als eerste raad van Nederland op afstand

24 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Raad Dordrecht vergadert als eerste raad van Nederland op afstand

DORDRECHT - Dankzij digitale verbindingen gaan de bijeenkomsten van de drie raadscommissies in Dordrecht toch door. Eerder werden vanwege het coronavirus alle vergaderingen tot en met 6 april nog geschrapt. Afgelopen week hebben medewerkers van de griffie alles op alles gezet om vergaderen op afstand mogelijk te maken. Dat is gelukt en daarmee is de raad van Dordrecht de eerste gemeenteraad in Nederland die op afstand met elkaar vergadert.

Alle Dordtenaren kunnen de raadscommissies thuis via internet volgen. Het geluid van de bijeenkomsten wordt gestreamd via dordrecht.raadsinformatie.nl/live. Het is de eerste keer dat de raad van Dordrecht op deze manier met elkaar vergadert. Het is daarom niet uitgesloten dat er wat opstartproblemen kunnen zijn en het zal even wennen zijn voor iedereen. Het geluid van de vergaderingen zal ook later terug te luisteren zijn en natuurlijk komt er een verslag van de vergaderingen.

Met deze technische oplossingen kunnen alle geplande commissievergaderingen voorlopig doorgaan. Dat geldt niet voor de gemeenteraadsvergaderingen waar de besluitvorming plaatsvindt. In de Gemeentewet is vastgelegd dat raadsleden daarbij fysiek aanwezig moeten zijn.

Deze vergaderingen staan op dinsdag 24 maart op de agenda:
- Commissie Fysieke Leefomgeving: 20.00 – 23.00 uur
- Commissie Sociale Leefomgeving: 20.00 – 23.00 uur
- Commissie Bestuur en Middelen: 20.00 – 23.00 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.