Twee Dordtenaren aangehouden voor poging miljoenenoplichting met mondkapjes

24 maart 2020
Twee Dordtenaren aangehouden voor poging miljoenenoplichting met mondkapjes

DORDRECHT - Vorige week kreeg de politie het signaal binnen dat Nederlands ziekenhuizen een grote partij mondkapjes kregen aangeboden waarvoor miljoenen euro’s moest worden betaald, terwijl de te leveren partij in werkelijkheid vermoedelijk niet bestond.

De verdenking bestaat dan ook dat oplichters proberen te profiteren van de coronacrisis. In verband daarmee heeft vandaag een doorzoeking plaatsgehad en zijn twee verdachten uit Dordrecht aangehouden, die worden verdacht van oplichting. Uiteindelijk is er gelukkig niet betaald.

Het signaal werd afgegeven door betrokken ziekenhuizen en de Financial Intelligence Unit (FIU), die een melding van een ongebruikelijke financiële transactie had gekregen van een internationale bank.

De Landelijke Recherche startte een onderzoek en deed vandaag een huiszoeking in Dordrecht. Daarbij zijn een man en een vrouw aangehouden, allebei 27 jaar oud.  De verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex in Amsterdam en worden daar verhoord. Tijdens de doorzoeking zijn bescheiden en digitale gegevens inbeslaggenomen die nader worden onderzocht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.