Waar kun je hulp krijgen of hulp aanbieden in Dordrecht tijdens crisis coronavirus?

23 maart 2020

DORDRECHT - Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Maar tijdens deze crisis zijn er ook veel mensen die willen helpen. Verspreid over de stad zijn er verschillende initiatieven ontstaan waar inwoners hun hulp aanbieden.

Hier vindt u een overzicht van de initiatieven die er nu zijn in Dordrecht. U kunt bij deze initiatieven terecht om uw hulp aan te bieden of juist om hulp te vragen.

Licht voor Dordt
Op de website www.lichtvoordordt.nl en via de hulplijn (078) 204 9315 kunnen mensen terecht voor praktische hulp. Denk daarbij aan een boodschap thuis laten bezorgen of een praatje als u even uw hart wilt luchten. Licht voor Dordt brengt de hulpvrager in contact met een buurtgenoot die hem of haar kan helpen. Ook kunnen hulpbieders zich hier aanmelden. Licht voor Dordt is een initiatief van:

    HipHelpt
    Present
    Dordtse Helden
    Schuldhulpmaatje
    Missie Dordt
    Platform Dordtse Kerken

Deze organisaties werken intensief samen met Inzet078, de sociale wijkteams, stichting Anders, stichting Helpende Handen en de gemeente Dordrecht. Licht voor Dordt is ook aangesloten bij de landelijke campagne #nietalleen.

Heel Dordt Belt
Netwerk Dordtse Helden heeft een actie opgezet waarin jongeren zich kunnen opgeven om mensen die tot de risicogroep behoren, te bellen voor een praatje. Bekijk hun oproep op de facebookpagina Dordtse Helden.

Het platform Wehelpen
Het platform is een plek waar u een hulpvraag kunt plaatsen. Maar ook waar u uw hulp kunt aanbieden. Naast de website www.wehelpen.nl kunt u ook gebruik maken van de app Whapp. Deze app brengt lokale hulpvragen en aanbod bij elkaar.

Drecht Matcht van SPUI93
Op de website van Drecht Matcht kunt u een hulpvraag plaatsen of uw hulp aanbieden. Medewerkers van SPUI93 nemen contact met uw op om een passende match te vinden. Bekijk hun oproep op www.drechtmatcht.nl.

Stichting MBO Dordrecht
De stichting MBO Dordrecht is een actie gestart voor het bedrijfsleven. Dit doen zij niet alleen maar in samenwerking met Stichting Anders, Netwerk Dordtse Helden, INZET078! en Stichting Present Dordrecht-Papendrecht. Zie hieronder de flyer.

De tekst gaat door onder de flyer.

Facebookgroep Dordt voor elkaar
Er is een facebookgroep gemaakt door en voor inwoners van Dordrecht: Coronahulp Dordrecht - Dordt voor elkaar . Heeft u hulp nodig of bent u gezond en wilt u zelf helpen? Dan kunt u een oproep doen in deze facebookgroep.

Facebookgroep #SDDHelpt
Er zijn al een hoop mooie initiatieven ontstaan in de Drechtsteden waar mensen hun hulp aanbieden. De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) wil die hulp graag verbinden aan inwoners die dit goed kunnen gebruiken. Daarvoor hebben zij de facebookgroep #SDDHelpt gemaakt.

Het Vogelnest
Het onmoetingscentrum Vogelnest is tijdelijk gesloten, maar de organisatie zit niet stil. Speciaal voor de Vogelbuurtbewoners hebben zij een hulpactie opgezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.