Werkzaamheden afrit A16 naar N3 van vrijdag 3 april tot met maandag 6 april

30 maart 2020
Werkzaamheden afrit A16 naar N3 van vrijdag 3 april tot met maandag 6 april

DORDRECHT - Het komende weekend werkt Rijkswaterstaat aan de afrit op de A16. Deze werkzaamheden duren van vrijdag 3 april 21.00 uur tot en met maandag 6 april 05.00 uur. De afrit 20 's-Gravendeel op de A16 vanuit Rotterdam is dan afgesloten. Vanaf Rotterdam kun je dat weekend de afrit naar de N3 en de bedrijventerreinen niet gebruiken. Er zijn omleidingsroutes via Zevenbergschen Hoek en via afslag Dordrecht-Centrum.

De werkzaamheden zijn nodig voor het verbreden van de bestaande afrit met aansluiting op de toekomstige toe- en afrit naar bedrijventerrein Distripark Dordrecht. De werkzaamheden bestaan uit frees- en asfalteringswerkzaamheden, plaatsen van geleiderail, aanbrengen belijning, plaatsen van portalen voor bebording boven de weg en het plaatsen van borden.

Waarom vernieuwen aansluiting A16/N3?
• Er rijdt veel verkeer op de aansluiting tussen de A16 en de N3. Hierdoor ontstaan in de spits regelmatig files.
• Rijkswaterstaat vernieuwt het knooppunt bij Dordrecht.
• Zo verbeteren ze de doorstroming en veiligheid van de aansluiting van de snelweg (A16) op lokale wegen (N3).

Kwart klaverblad met lange invoegstrook
Rijkswaterstaat legt een kwart klaverblad aan met een lange invoegstrook. De strook loopt als parellelbaan door tot het benzinestation en parkeerplaats De Zuidpunt.

Extra rijbaan met twee rijstroken
Rijkswaterstaat legt een rijbaan met twee rijstroken aan, die met een lus vanaf de N3 onder het bestaande viaduct doorgaat. De nieuwe rijbaan gaat over in een lange parallelbaan. Hiervoor moeten  de afrit A16 voor verkeer uit Rotterdam verlegt worden.

De huidige oprit vanaf de N217 richting Breda blijft behouden en voegt in op de nieuwe parallelbaan. Vlak voor het benzinestation gaat het aantal rijstroken op de parallelbaan terug van 2 naar 1. Deze baan sluit vervolgens aan op de A16.

Dordtse Kil IV
De gemeente Dordrecht is bezig met planontwikkelingen voor het gebied Westelijke Dordste Oever (WDO). Hier hoort ook een nieuw bedrijventerrein bij: Dordtse Kil IV. Het ontwerp voor de nieuwe aansluiting houdt rekening met de bereikbaarheid van het toekomstige bedrijventerrein met op- en afritten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.