Partij van de Arbeid Waterschap Hollandse Delta: Laat de mogelijkheid van kwijtschelding bestaan

30 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Partij van de Arbeid Waterschap Hollandse Delta: Laat de mogelijkheid van kwijtschelding bestaan

DORDRECHT / ZWIJNDRECHTSE WAARD - Bij het Waterschap Hollandse Delta ligt een initiatiefvoorstel om de kwijtschelding te versoberen. Het betreft met name de zuiveringshefing. De PvdA heeft een duidelijk standpunt: laat kwijtschelding bestaan. Het voorstel kwam in de vergadering van het algemeen bestuur van 25 maart aan de orde.

'Gebouwd' heeft bij het indienen van dit initiatiefvoorstel de volgende redenering: Zij vinden dat bedrijven te veel betalen. Daar moeten onze armlastige burgers in onder meer Rotterdam en Dordrecht dus maar onder leiden door het afschaffen van de kwijtschelding.

Een tweede argument is dat gezinnen die kwijtschelding krijgen, wel vervuilen met toilet, douches e.d. Dat vuile water wordt wel gezuiverd. Vanuit de PvdA wordt gesteld dat als vervuiling een argument is niet alleen ingezetenen vervuilen, maar ook bedrijven. Denk aan de veehouderij en Chemours.

'Waarom pakken we dat dan niet aan?'

PvdA hier verder over: 'Bijzonder is wel dat dit politieke punt komt van de fractie Gebouwd. Zij staan hierbij niet voor het algemeen belang, zoals je in een algemeen bestuur hoort te doen, maar voor hun eigen belang. Het wordt tijd dat er een einde komt aan de geborgde zetels.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.