Bibliotheek AanZet is er online voor iedereen: Haal- en brengservice en virtuele vestiging

31 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Bibliotheek AanZet is er online voor iedereen: Haal- en brengservice en virtuele vestiging

DORDRECHT - Het grootste deel van Nederland zit ineens veel thuis. De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat iedereen toch kan blijven lezen én leren. Dit kan allereerst in onze virtuele vestiging. Veel leden weten dit online aanbod met o.a. e-books en luisterboeken al te vinden. Voor wie liever van papier leest, is er de nieuwe haal- en bezorgservice ‘Haal de bieb in huis!’ in Dordrecht. Al ruim 141 klanten hebben hier de eerste week gebruik van gemaakt.

“Achter de schermen zijn we steeds bezig om onze collectie en diensten voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te houden. Ons online aanbod was al op orde, dus dat is fijn. Maar collega’s bedenken ook nieuwe oplossingen; zo zijn er nu Taalcafés via een videoverbinding. Geweldig!” aldus Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet. “Om te voorkomen dat onze boeken wekenlang in de kast blijven staan, hebben we de haal- en bezorgservice opgezet. Zolang het nodig is, halen we voor onze leden alles uit de kast. Letterlijk en figuurlijk.”

Eenzame ouderen 
Met Haal de bieb in huis! probeert de Bibliotheek AanZet van waarde te blijven voor ál haar inwoners. Met name op het gebied van leesbevordering en leesplezier. Dit is haar taak en dat blijft zo. Ook in deze tijden leent de bibliotheek zich voor de meer kwetsbare groepen, zoals eenzame ouderen.

Resultaat na een week
In de eerste week hebben al 141 klanten gebruik gemaakt van de haal- en brengservice. Voor 23 mensen heeft AanZet de boeken thuisbezorgd. Deze optie is er voor de inwoners van Dordrecht die dat écht nodig hebben. Zoals iemand met een vitaal beroep of iemand die slecht ter been is. Vrijwilligers zoals Evert van Gool zetten zich in: “in Stadspolders werd ik op gepaste afstand met open armen ontvangen.’’ Haal de bieb in huis! is alleen voor leden. Nog geen lid? Lid worden kan al met het gratis Welkom abonnement.

Vragen?
Op debibliotheekaanzet.nl/klantenservice vind je antwoorden op vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice via service@debibliotheekaanzet.nl of 078 620 55 00. De klantenservice is beschikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.