‘Bootcamp’ voor extra helden Albert Schweitzer Ziekenhuis

02 april 2020 door Hennie van der Zouw
‘Bootcamp’ voor extra helden Albert Schweitzer Ziekenhuis

DORDRECHT - Om ook tijdens de corona-pandemie de zorg voor patiënten op een hoog niveau te kunnen houden, is het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) de afgelopen weken op zoek gegaan naar extra hulptroepen. Het gaat daarbij om herintreders en (gediplomeerde) zorgprofessionals die bijvoorbeeld zijn uitgestroomd naar een andere sector of bij een andere zorginstelling in deeltijd werken . Op de oproep reageerden ongeveer 280 ‘extra helden’. Zo’n 50 van deze helden volgen deze week een ‘bootcamp’, een speciale training die tot stand gekomen is door een bijzondere samenwerking tussen het ASz en het ROC Da Vinci College.

Waar de zorgen in deze corona-crisis overheersen, gebeuren er ook mooie dingen. Zo krijgt het ASz veel hulp aangeboden van mensen die graag willen helpen. Carmen van Casteren, manager P&O van het ASz: “Het is echt hartverwarmend en we voelen ons hierdoor erg gewaardeerd en gesteund! We hebben met name behoefte aan gediplomeerde professionals met enige ervaring, die direct in het zorgproces mee kunnen draaien. Dat op zo’n korte termijn ruim 280 mensen zich aanmeldden, hadden we niet durven hopen. Een flink aantal van deze professionals kunnen we de komende periode inzetten. Daarvoor moeten ze eerst een korte training volgen, waarin ze hun kennis kunnen opfrissen en ze zich kunnen voorbereiden op de bijzondere omstandigheden van dit moment.” Een aantal van de helden zal ook worden ingezet op de tot corona-afdeling omgebouwde revalidatie-afdeling van Rivas, pal naast het ziekenhuis.

Omdat trainers van het ziekenhuis vanaf volgende week zelf ook worden ingezet voor de zorg voor patiënten, heeft het ASz een beroep gedaan op het ROC Da Vinci College. Drie praktijkinstructeurs en een docent verpleegkunde uit het beroepsonderwijs verzorgen nu de vaardigheidstrainingen in het ziekenhuis en nemen ook toetsen af. Carmen van Casteren: “We zijn heel erg tevreden over de trainers van Da Vinci! Grote klasse dat ze zo snel hun uitstekende expertise voor ons wilden inzetten.”
Ciska Peels, Praktijkinstructeur Verpleegkunde van het Da Vinci College: “We zijn onder de indruk van de gedrevenheid van de mensen die zich hebben aangemeld. Het niveau is hoog en de sfeer is heel bijzonder. Iedereen voelt de noodzaak. Het zijn echt helden, mensen met het hart op de goede plaats. We voelen ons bevoorrecht dat we als Da Vinci College op deze manier onze bijdrage kunnen leveren.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.