Dordt in Stoom afgelast vanwege het coronavirus

07 april 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Van vrijdag 5 juni t/m zondag 7 juni 2020 zou het evenement Dordt in Stoom plaats vinden in Dordrecht. Vanwege de onvoorspelbare maatregelen omtrent het coronavirus heeft de organisatie van het evenement, Stichting Dordt in Stoom, besloten het evenement voor de zekerheid af te lasten. Wegens de hoge bezoekersaantallen aan het evenement en de veiligheidsrisico's voelt de stichting zich genoodzaakt deze keuze te maken.

Dordt in Stoom wordt georganiseerd door Stichting Dordt in Stoom met de medewerking van een grote groep vrijwilligers en sponsors. Ieder jaar wordt het evenement druk bezocht door Dordtenaren en mensen buiten Dordrecht. Inmiddels is het evenement zelfs uitgegroeid tot het grootste evenement van Europa. Het evenement zou dit jaar voor de 19e keer gehouden worden.

Burgemeester Wouter Kolf: ''De organisatie leefde al enige tijd tussen hoop en vrees. Maar het is logisch dat het besluit nu genomen is. Natuurlijk is het erg verdrietig dat een van de mooiste evenementen die onze stad rijk is, is afgelast. Maar ik heb alle begrip voor dit besluit. Ik heb mij zoals zovelen enorm verheugd op de 19e editie van het omvangrijkste stoomevenement van Europa, maar ik weet zeker dat Dordt in Stoom terug komt. Dank aan alle betrokkenen die enorm hard gewerkt hebben aan de voorbereiding.''

Dat Dordt in Stoom dit jaar gemist gaat worden wordt ook bevestigd door de wethouder Evenementen, Maarten Burggraaf: ''Evenementen zijn belangrijk voor onze stad. We zijn niet voor niets evenementenstad van het jaar geworden. Dordt in Stoom is daar een van de dragers van die we ook na deze zware periode vanzelfsprekend willen behouden. We bekijken in samenspraak met hen wat nodig is om ze door deze periode heen te helpen en in 2022 weer een mooie editie neer te zetten. Ik wil de organisatie bedanken voor hun hoop en inzet!''

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.