Verruiming openingstijden op Goede Vrijdag voor levensmiddelenbranche

08 april 2020 door Hennie van der Zouw
Verruiming openingstijden op Goede Vrijdag voor levensmiddelenbranche

DORDRECHT - Het college heeft besloten om medewerking te verlenen aan verzoeken op Goede Vrijdag (10 april 2020) om de winkeltijden te verruimen voor alle winkels in de levensmiddelenbranche tot 22.00 uur. Het college heeft dit besloten op advies van de VNG. Dit om spreiding van het aantal bezoekers in deze winkels goed te kunnen opvangen, gezien de verwachte drukte. Winkels dienen daarvoor wel een verzoek in te dienen bij de gemeente. Dat kan via dit aanvraagformulier.

In de Winkeltijdenwet staat dat de winkels op Goede Vrijdag om 19.00 uur moeten sluiten. Gemeenten kunnen er voor kiezen een verruiming van de openingstijden op Goede Vrijdag, tussen 19.00 en 22.00 uur, toe te staan vanwege de uitzonderlijke situatie om besmetting van het coronavirus tegen te gaan.
De verwachting is dat niet alle winkels uit de levensmiddelenbranche hier gebruik van zullen maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.