Kunstmin roept samen met de culturele sector tickethouders op: Bewaar je ticket. Geniet later.

09 april 2020 door Hennie van der Zouw
Kunstmin roept samen met de culturele sector tickethouders op: Bewaar je ticket. Geniet later.

DORDRECHT - COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel theatervoorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren.

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen vandaag collectief hun bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Actuele informatie hierover vind je op www.bewaarjeticket.nl
De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en de ACM. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren: Bewaar je ticket. Geniet later.

Kunstmin sluit zich, net als alle andere Nederlandse theaters, aan bij deze regeling.

Passend aanbod
Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig.
Is verplaatsing niet mogelijk, dan wordt het evenement definitief afgelast en houdt de kaartkoper bij Kunstmin een tegoed met dezelfde waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, dat later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling.

Begin juni
Ticketkopers ontvangen van Kunstmin begin juni informatie over het praktische en administratieve vervolg van hun voorstelling en tickets. Het vinden van nieuwe speeldata met heel theaterland vergt zorg en overleg. 

Brede steun
De gezamenlijke regeling krijgt onder andere steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: ‘Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.’

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen.
Daardoor kan de culturele sector de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.