Zaterdag 11 april is Matthijs Haak, predikant/pastor van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) de Kandelaarkerk te Dordrecht hoofdgast bij Studio De Witt.

10 april 2020 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 11 april is Matthijs Haak, predikant/pastor van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) de Kandelaarkerk te Dordrecht hoofdgast bij Studio De Witt.

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Zaterdag 11 april is Matthijs Haak, predikant/pastor van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Kandelaarkerk te Dordrecht de hoofdgast bij Studio De Witt.
Matthijs Haak was voordat hij in Dordrecht in Rotterdam-Delfshaven als predikant werkzaam.  Sinds maart 2020 zijn er ook van hem via een podcast
blogposten te beluisteren. Hij studeerde theologie in Kampen.

Een veelgehoorde reactie van mensen op zijn preken, artikelen of brieven is dat hij mensen aan het denken zet; origineel en oorspronkelijk. Maar ook dat hij mensen weet mee te nemen in het kijken vanaf een blijkbaar niet gewoon perspectief.
Haak durft kritisch en beschouwend naar de ontwikkelingen en veranderingen te kijken. Hij gaat het gesprek aan over kerkelijke en maatschappelijke zaken. Of dat nou de discussie over Zwarte Piet is of zijn moeite, met sommige standpunten van christelijke politieke partijen, inzake homoseksualiteit.

Ben Corino gaat met Matthijs Haak het gesprek aan over de kerk en geloof in een tijden van crisis die veranderingen met zich meebrengen.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten in Dordrecht en de Drechtsteden.

Dichter van Dienst is Jaime Quant

In het derde uur de Politieke stamtafel
Onder andere:
Interviews met burgemeester Wouter Kolff en Karel van Hengel GGD ZHZ over de stand van zaken coronacrisis.

Met wethouder Burggraaf praat ik over de de keuze van het gekozen ontwerp Huis van de Stad en Regio.

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.