Schaaktegels De Waag gelegd voor Peter van der Laars schaakplek

10 april 2020 door Hennie van der Zouw
Schaaktegels De Waag gelegd voor Peter van der Laars schaakplek

DORDRECHT - Op deze prachtige lentedag werden in opdracht van de Gemeente Dordrecht de 64 schaaktegels gelegd op de toplocatie De Waag in het Centrum. Daarmee kwam een grote wens van initiatiefnemer 'Klockelaer'  schaker Kok Kraaijeveld uit.

Met steun van heel 'Schakend Dordt ' werd daarmee een forse stap gezet richting 'Chess-City', zoals door Kees Thies vorig jaar mooi verwoord in zijn column in AD De Dordtenaar.

Hopelijk zullen vele schakers van alle leeftijden komende zomer in goede gezondheid er gebruik van gaan maken. De stukken staan voorlopig nog keurig opgesteld in de Centrale Bibliotheek, hetgeen aangeeft dat de samenwerking in Dordrecht wat betreft de schaak sport uitstekend te noemen is.

De schaakplaats krijgt ook een naam: Peter van der Laars. Hij is erelid van schaakclub Dordrecht en heeft zich zowel voor de club als de schaakgemeenschap ingezet.

Peter mag ook een echte schaakiefhebber worden genoemd, die de denksport vooral ziet als een middel tot sociaal contact.\

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.