'Noodgedwongen afwezig bij uitvaart, toch betrokken'

10 april 2020
'Noodgedwongen afwezig bij uitvaart, toch betrokken'

DORDRECHT - Op dit moment leven we in een lastige tijd waarbij zelfs een uitvaart wordt beïnvloed door het coronavirus. Bij een uitvaart mogen namelijk maximaal 30 gasten aanwezig zijn. Het is heel heftig dat men moet kiezen wie wel mag komen en wie niet.

Om de afwezige nabestaanden achteraf meer bij de uitvaart te betrekken, heeft drukkerij RAD het initiatief genomen om herdenkingsboekjes voor nabestaanden te verzorgen.

Eigenaar Johan den Houter legt uit: "Als een uitvaart in besloten kring heeft moeten plaatsvinden is het toch mogelijk om familie en vrienden, die niet aanwezig konden zijn, achteraf meer bij de uitvaart te betrekken.

Door het opsturen van een boekje aan die nabestaanden met daarin foto’s en teksten, uitgesproken tijdens de uitvaart, worden het medeleven en de verwerking versterkt. We merken dat hier behoefte aan is.

Teksten en foto’s kunnen digitaal en in overleg worden aangeleverd. Daarvan wordt een proef gemaakt en na goedkeuring worden de boekjes geproduceerd.

Ook bestaat de mogelijkheid om de boekjes direct per post vanaf de drukkerij te laten versturen".

Voor meer informatie, zie www.adels.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.