Webcam Dordrecht zendt vanmiddag beiaardconcert in paastijd live uit met Boudewijn Zwart weer in de toren

11 april 2020
Webcam Dordrecht zendt vanmiddag beiaardconcert in paastijd live uit met Boudewijn Zwart weer in de toren

DORDRECHT -  Opnamen van nummers, die Boudewijn Zwart speelt elke zaterdagmiddag vanaf half drie half drie speelt op de beiaard van de Dordtse Grote Kerk gaat het hele land door.

Dat komt mede omdat zijn concerten live worden vastgelegd door web cam Dordrecht. Vandaag speelt hij voor de derde keer op verzoek.

De eerste keer begon hij met een verzoeknummer vvan wethouder Piet Sleeking. De tweede keer opende hij met het lijflied van de Dordtse voetbalsupporters, die de Krommedijk nu missen.

Vandaag richt hij zich met de uitvoering op de tijd van pasen, het vertolking van muziek van hoop. Dat soms oude liederen ver doorklinken, blijkt uit reacties in het land. De oude psalmen blijken uit de reacties actueler dan ooit te zijn.

Een voorbeeld stond deze week in het Nederlands Dagblad waar een huisarts schrijft op zijn werk en de zwaarte daarvan, zeker richting ouderen die dubbel kwetsbaar zijn. Soms moet hij gesprekken voeren, dat een opname op de IC geen enkele medische zin heeft en geen toekomst biedt.

Edward Groenenboom, huisarts op Goeree en werkzaam vanuit Sommelsdijk

,,Met dit nieuwe virus lijken oude tijden terug te keren.Als ik vertrokken ben, open ik mijn smartphone. Een vriend appt een filmpje door van het carillon van Dordrecht. De beiaardier improviseert op de Geneefse melodie van Psalm 27: 'Zo ik niet had geloofd dat in dit leven / Mijn ziel Gods gunst en hulp genieten zou / Mijn God, waar was mijn hoop, mijn moed gebleven? / Ik was vergaan in al mijn smart en rouw …' Oude woorden die in deze dagen plotseling nieuwe kracht blijken te bezitten"

Via internet is webcam-Dordrecht snel te vinden. De uitzending wordt ook al via YOU TUBE aangekondigd:

https://www.webcam-dordrecht.nl/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.