Eerste historische lange vergadering van gemeenteraad digitaal woensdag 15 april 2020 in Dordrecht

12 april 2020
Eerste historische lange vergadering van gemeenteraad digitaal woensdag 15 april 2020 in Dordrecht

DORDRECHT - De gemeenteraad van Dordrecht vergadert woensdag 15 april voor de eerste keer in de geschiedenis digitaal. De lange vergadering, die normaal om 14 uur begint, brengt raadsleden vanuit hun eigen huis in gesprek met elkaar.

Deze nieuwe manier van on line beraadslagen is voor iedereen te volgen, zodat de democratie zichtbaar blijft. 

De gemeeraad van de stad komt in normale omstandigheden in het Stadhuis bijeen. Dat is al eeuwen lang het symbool van het openbaar bestuur. Burgemeester Wouter Kolff zal de vergadering leiden als voorzitter.

RTV Dordrecht, dat via het programma van Maarten Wijk, nog steeds de gemeenteraad op de voet volgt volgt, zal op een bij de nieuwe tijd passende wijze verslag doen. Het politieke programma probeert kijkers te laten zien, wat actueel is in het gemeentelijke bedrijf en hoe veelkleurig soms wordt gedacht. 

Soms speelt wel de vraag op, of het programma dat wordt ingekocht door de gemeente/griffie van de raad, nog wel aan een nieuwe seizoen zal beginnen. Het programma is voor de locale omroep, in deze moeilijke tijd, wel een belangrijke extra bron van inkomsten. Daarvoor bestaat in Dordrecht ook aandacht, zoals ook landelijk wordt gedacht aan de positie van de huis aan huis bladen nu de reclame inkomsten onder grote druk staan.

(bericht vanuit de raad)

De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT roept hierbij de leden op tot de VERGADERING van de RAAD die op woensdag 15 april 2020 zal plaatsvinden via digitaal vergaderen met Microsoft Teams, aanvang 14.00 uur.

De vergadering wordt publiekelijk uitgezonden via internet en kan worden teruggekeken via https://dordrecht.raadsinformatie.nl.De VOORZITTER van de GEMEENTERAAD van DORDRECHT

A.W. Kolff

 

Gemeenteraad woensdag 15 april
De 'Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming' maakt het mogelijk dat de raadsvergadering van 15 april digitaal plaats kan vinden (via MS Teams). Aanvullende instructies ontvangt u dinsdag via de mail. Publiek en pers kunnen de vergadering op de gebruikelijke manier volgen via de live-stream.
Het Presidium heeft afgelopen maandag besloten de stand van zaken met betrekking tot de corona-maatregelen toe te voegen aan de agenda. Gezien de volle agenda heeft het Presidium tevens geconstateerd dat de Cultuurnota en het Jaarverslag 2019 beter eerst nog in de commissies besproken kunnen worden en op een later moment ter besluitvorming kunnen worden voorgelegd aan de raad. Voorstellen hiertoe zullen ter vergadering bij het vaststellen van de agenda worden ingediend. De

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.