Veel bewoners zien Daantje Food & Drinks graag in de Berckepoort

20 januari 2020
Veel bewoners zien Daantje Food & Drinks graag in de Berckepoort

DORDRECHT - Daantje Food & Drinks, de wereldkeuken aan de Nieuwstraat 25, wil een iets groter restaurant met terras en daarnaast ruimte om extra activiteiten aan te kunnen bieden. Denk hierbij aan concerten, stand-up comedians, lezingen, schoolmusicals, dansvoorstellingen en zangkoren. Hun oog is voor dit doel gevallen op de Berckepoort. Dit grote gebouw aan de Voorstraat staat al jaren leeg. Hiervoor zijn ze een petitie gestart, die al volop getekend is.

Goede contacten
“Dit gebouw biedt alles wat wij nodig hebben”, aldus Daantje in de petitie. “Een restaurantgedeelte met een terrasmogelijkheid, een mini-theater met circa 85 zitplaatsen en een zaaltje voor diverse activiteiten. We hebben goede contacten met meerdere Dordtse culturele ondernemers om invulling te geven aan dit concept. De Berckepoort, in eigendom van de gemeente Dordrecht, staat al jaren leeg en wacht met smart op de juiste invulling. Wij zouden het heel graag huren.”

“Om de gemeente Dordrecht extra te overtuigen én te enthousiasmeren hebben we besloten dit burgerinitiatief te lanceren via deze petitie”, vertelt Daantje. “Wij hopen op deze wijze aan tafel te komen met de gemeente Dordrecht en in gesprek te raken met hen. Om dit succesvol te laten verlopen hebben we driehonderd handtekeningen nodig van Dordtse inwoners die ons initiatief willen ondersteunen. Echter, vanwege de vele andere inwoners van Nederland, onze Belgische en Duitse buren en de vele toeristen die ons allen ook al bijna 5 jaar weten te vinden, is ons streven om ook extra driehonderd niet-Dordtse handtekeningen te verzamelen.”

Beoogde handtekeningen ruimschoots gehaald
Inmiddels zijn de beoogde zeshonderd handtekeningen ruimschoots gehaald. De teller staat zelfs op bijna het dubbele. Je kan hem hier bekijken en/of tekenen.

Daantje Food & drinks is een plantaardige Wereld Keuken - Lunchroom, Restaurant & Catering voor vegetariërs, flexitariërs, veganisten & halal. Sinds 6 mei 2015 zijn ze gevestigd aan de Nieuwstraat 25 in Dordrecht.

Meer dynamiek
Daantje Food & Drinks wil met een eventuele verstiging in ‘De Berckepoort’ meer dynamiek in de stad, met een groter cultureel aanbod, meer duurzaamheid brengen, middels het veganistische concept, kleine Dordtse culturele ondernemers een kans geven om een theater te benutten.

Dordt zou het eerste vegan theater van Nederland krijgen, en waarschijnlijk ook van Europa.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.