Opmerkelijk veel grof afval naast ondergrondse afvalcontainers gezet

16 april 2020
Opmerkelijk veel grof afval naast ondergrondse afvalcontainers gezet

DORDRECHT - Naast de ondergrondse afvalcontainers in Dordrecht, staat de afgelopen week opmerkelijk veel afval. Niet alleen staan er veel vuilniszakken naast, maar ook veel grof afval als planken, bakken, een emmer, een stoel, speelgoed en servies.

Een kleine rondgang langs een tiental containers in de buurt van het centrum leert dat er bijna naast elke container wel grof afval ligt.


Afval aan de Maasstraat

Wachtrij
De afvalbrengstations van HVC zijn gewoon open, maar er is een gemiddelde wachtrij van 2 uur. Mensen zijn nu meer thuis en gaan opruimen. Daardoor zijn er meer overbodige spullen en de ondergrondse containers zijn eerder vol, merkt ook HVC. Zij raadt aan het opruimen uit te stellen en ook een bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen. “De wachtrijen leiden tot irritatie en onveilige situaties. We laten een beperkt aantal mensen per keer toe  en vrachtwagens van naastgelegen bedrijven moeten manoeuvreren om wachtende auto’s heen”, is te lezen op hun website.

De werkzaamheden van HVC gaan zoveel mogelijk door, omdat ze vallen onder beroepen die door de overheid gekenmerkt worden als cruciaal. Er kan een afspraak worden gemaakt om grof vuil op te halen. Maar vanwege de vele verzoeken is de wachttijd langer dan normaal.

Meer gft & etensresten
Doordat veel mensen nu thuis werken wordt massaal de tuin opgeknapt. Daardoor is er ook een flinke toename van gft & etensresten.

Opnieuw & Co gesloten
Het kringloopcentrum Opnieuw & Co is tijdelijk gesloten. Ook halen zij tijdelijk geen spullen meer op. "We hebben veel ziekmeldingen en veel van onze medewerkers hebben een verhoogd gezondheidsrisico”, is te lezen op hun website.

Afval in de wijk de Staart

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.