Dordtse Wijkverpleegkundige Justin Lans bij 'In de frontlinie' van de NOS

16 april 2020
Dordtse Wijkverpleegkundige Justin Lans bij 'In de frontlinie' van de NOS

DORDRECHT - Sinds kort publiceert de NOS dagelijks interviews met mensen in vitale beroepen. In de serie 'In de frontlinie' vertellen ze hoe het is om te werken met de corona-maatregelen, en voor welke dilemma's ze staan. Afgelopen dinsdag kwam Justin Lans uit Dordrecht aan het woord. Hij is wijkverpleegkundige bij Rivas.

Angst is een grote factor geworden in het werk vertelt Justin tegen de NOS redacteur. “Veel ouderen zien in wijkverpleegkundigen een gevaar. Ze zijn bang dat wij het virus met ons meenemen omdat wij van cliënt naar cliënt gaan.” Ook zijn collega’s en hijzelf zijn bang, als ze bijvoorbeeld werken met iemand die corona heeft. “Het is angstig als je daarna thuiskomt bij je gezin. Ik heb een zoon van een halfjaar en een bonusdochter van zes die ik absoluut niet wil besmetten. Mijn vriendin werkt ook in de zorg, dus je bent allebei bang dat je iets mee het huis in neemt.”

Een schrijnend verhaal is een man met corona, die niet naar de begrafenis van zijn vrouw kon. “Een vreselijke situatie, dan is het fijn dat je zo'n cliënt kunt ondersteunen”, aldus Justin.

Trots
De Rivas is trots op Justin. “We hebben groot respect voor Justin en al zijn andere collega's in de wijkverpleging, die dagelijks bij cliënten thuis de zorg verlenen”, laat ze op haar facebookpagina weten.

In de serie In de frontlinie zijn verder onder meer Thurstan Saridjo, hoofdconducteur bij de NS, Frans Kremers, IC- verpleegkundige en Marije Veenstra, gezondheidszorgpsycholoog aan het woord geweest. Je kunt het hele verhaal van Justin en de andere verhalen hier lezen.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.