Stichting Present kijkt dankbaar naar de samenwerking die is ontstaan in Dordrecht

20 april 2020 door Hennie van der Zouw
Stichting Present kijkt dankbaar naar de samenwerking die is ontstaan in Dordrecht

DORDRECHT - Stichting Present: 'We zijn nu een maand verder en er is heel veel gebeurd in korte tijd. We kijken dankbaar naar de samenwerking die is ontstaan in Dordrecht om zo effectief mogelijk er te kunnen zijn voor zo veel mogelijk. Met Present zijn we nu mede-drager van het samenwerkingsverband Licht voor Dordt, en dan specifiek het coronahulp initiatief. Allerhande hulpvragen stromen binnen bij ons, aangemeld door Sociale Wijkteams, Sociale Dienst, thuisbegeleiders, etc...'

'We zitten nu op bijna 150 hulpvragen, uiteenlopend van boodschappen doen of telefonisch contact, tot het installeren van een app om te kunnen beeldbellen, voedselpakketten ophalen of tuinmeubels in de tuin zetten.'

Bijzondere initiatieven
'Naast de 'gewone' hulpvragen bieden we vanuit Licht voor Dordt ook een paraplu aan andere organisaties die een project of plan hebben. Zo ook Stichting MBO en Restaurant Post die een maaltijdservice wilden starten voor kwetsbare burgers. Er worden inmiddels 1000 maaltijden per week uitgeserveerd bij mensen thuis, het inloophuis van de Hoop en de voedselbank.'

'Maar ook het initiatief om zelfgemaakte kaartjes te bezorgen bij Aafje, voor eenzame ouderen, of een Blijf-Thuis-Boekje voor ouderen. Wat een creativiteit is er ook ontstaan in deze periode.'

Op de website www.lichtvoordordt.nl vind je alle informatie en kan je jezelf aanmelden als vrijwilliger. Wat kan je precies doen als vrijwilliger voor de kwetsbare en eenzame Dordtenaar?
- Hulp bij boodschappen / medicijnen ophalen
- Voedselpakketten ophalen / vervoer naar arts
- Telefonisch gesprekje
- Maaltijd of soep koken

Via deze link kan je je direct aanmelden!

En: mocht je andere ideeën of gedachten hebben, laat het ons gerust weten! Samen zijn we sterker.

tot zover Stichting Present Dordrecht/Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.