Twee schaakclubs in regio Drechtstreek hebben clubavond op internet

23 april 2020
Twee schaakclubs in regio Drechtstreek hebben clubavond op internet

DRECHTSTREEK - Twee van de vijf regionale schaakclubs zijn na het staken van de normale clubavond half maart verder gegaan op internet.

De verenigingen Dordrecht en Sliedrecht zijn zo normaal actief op de dinsdag en donderdag. Pascal (Papendrecht), de Willige Dame (Dordrecht) en Ambacht hebben die stap niet of nog niet gezet. Deze clubs wachten het moment af dat de schaakzaal weer open mag als de maatregelen worden afgebouwd.

Sliedrecht met als actieve voorzitter JERRY VAN REKOM heeft de meeste internationale ervaring. Als centrale figuur rond de openingsboeken de Leeuw, die vanaf 1995 verschenen, heeft hij met de gehele schaakwereld contacten. De Leeuw het zwarte Wapen begon hij met zijn oud-leraar van de De Lage Waard uit Papendrecht, Leo Jansen.

De opening liet Jerry niet meer los, dus hij is er levenslang mee verbonden. Dat is overigens ook een titel van een boekje over de zegentocht van de Leeuw door de schaakwereld.

Dordrecht ging op internet met een competitie door de inzet van jeugdeider Wouter de Bruin. Ook de jeugd kan zo tot acht uur schaakactief blijven vanuit huis. De senioren beginnen om acht uur en hebben twee uur de tijd om met verschillende speeltempos per avond met elkaar de krachten te meten.

Op de websites van de club wordt verslag gedaan het schaken door thuis te blijven.

Overigens net buiten de Drechtstreek is ook nog Barendrecht actief op internet.

De dagclub De Klockelaerin Dordrecht  ligt ook even stil op de donderdagmorgen. Tomsschaakboeken.nl is de website van deze bijzondere vriendenclub.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.