Veel begrip en teleurstelling na afgelasten festivals Big Rivers en Wantijpop; nieuwe datum Wantijpop

23 april 2020
Veel begrip en teleurstelling na afgelasten festivals Big Rivers en Wantijpop; nieuwe datum Wantijpop

DORDRECHT - Het zat er aan te komen.. Het festivalseizoen gaat in ieder geval tot 1 september niet van start. Dat werd duidelijk tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag. Voor Dordrecht betekent dat onder meer dat Big Rivers en Wantijpop niet doorgaan dit jaar. De reacties hierop zijn vaak vol begrip, maar er is ook veel teleurstelling.

“Helaas geen verrassing”, laat David weten op de facebookpagina van Big Rivers. “Maakt het niet minder zuur. Het wordt een bizarre zomer.”
Jannie reageert: “Beter zo.... De ramp is niet te overzien als het coronavirus opnieuw uitbreekt.”
“ Ik snap de beslissing”, zegt Eshter, “Maar het was voor mij een ontspanning die ik soms nodig heb.”

Ideeën
Mensen zitten niet bij de pakken neer, er broeien nu al tal van ideeën. Hans: “Jammer, maar het zij zo. Volgend jaar een dubbele editie? Een hele week Big Rivers!”
“Misschien kunnen we er een 'smal' rivers van maken?”, oppert Adrian.

De organisatie en vrijwilligers worden niet vergeten en door velen een hart onder de riem gestoken. “Zó jammer. Sterkte aan de organisatie en al de vrijwilligers”, aldus Jacqueline.

De organisatie van Big Rivers laat weten in overleg te zijn met de gemeente en andere betrokken partijen om te kijken of ze een geschikte oplossing kunnen vinden.

Nieuwe datum Wantijpop
Wantijpop heeft haar vijfentwintigste editie moeten cancellen. “Met heel veel pijn in ons hart zijn wij genoodzaakt om Wantijpop te verplaatsen naar 2021”, laat de organisatie weten op haar facebookpagina.

Ook zij ziet de noodzaak in van de maatregelen van de overheid. “We begrijpen en accepteren de maatregelen van de overheid. Verzetten naar later dit jaar is helaas niet mogelijk. Uiteraard gaan we niet bij de pakken neerzitten en maken we ons klaar voor een spectaculaire comeback op zaterdag 23 juni 2021”

Kaartjes Live at Wantij blijven geldig
De organisatie van Live at Wantij laat weten dat de kaartjes geldig blijven voor volgend jaar. “Je hoeft hiervoor niets te doen”, zegt ze. “En omdat we het zo gezellig vinden dat je er volgend jaar weer bij bent, krijg je het eerste drankje van ons!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.