Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen tijdens afscheidsraad

27 maart 2018
Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen tijdens afscheidsraad

DORDRECHT - Op dinsdag 27 maart 2018 reikte burgemeester Wouter Kolff aan een aantal gemeenteraadsleden een Koninklijke Onderscheiding uit. Het is landelijk gebruik om gemeenteraadsleden een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken als ze 12 jaar of langer in de gemeenteraad hebben gezeten en afscheid nemen. De uitreiking vond plaats aan het slot van de laatste raadvergadering in oude samenstelling op 27 maart 2018 in het Stadhuis. De vergadering startte om 15.00 uur. De scheidende raadsleden die een Koninklijke Onderscheiding kregen zijn:

Mevrouw J. van den Bergh-Wapperom
Sinds 2002 lid van de gemeenteraad van Dordrecht namens de Partij van de Arbeid. Sociaal en begaan met de medeburgers in stad en regio. Vol overgave actief op gebied van ruimtelijke ordening. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw L.J. Kuhlemeier-Booij
Sinds 2002 lid van de gemeenteraad van Dordrecht. 16 Jaar zeer actief en bewogen lid van de raad. Eerst namens Eco-Dordt, later namens Beter Voor Dordt waarvan zij één van de oprichters was. Heeft vele nieuwkomers wegwijs gemaakt in de politiek. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw N. de Smoker-van Andel
Sinds 1998 lid van de gemeenteraad van Dordrecht. Eerst namens Eco-Dordt en daarna namens D66. Lange tijd nestor van de raad. Zeer ervaren raadslid, heel bewogen en actief, scherp in het debat. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer B. Staat
Sinds 2002 lid van de gemeenteraad van Dordrecht namens Christen Unie/SGP. Altijd energiek en actief raadslid. Aimabele collega; altijd meelevend. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.J. Tazelaar
Sinds 2002 lid van de gemeenteraad van Dordrecht namens AOV/Unie 55+ en later VSP. Politiek zit in het bloed; streng en kritisch, altijd op de inhoud en een leuke noot paraat. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw S.M. Wemmers-Wanrooij
Sinds  2002 lid van de gemeenteraad van Dordrecht, eerst namens de VSP en later namens Beter Voor Dordt. Enorme inbreng op de sociale onderwerpen. Deskundig en betrokken raadslid. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.