Politie onderzoekt dodelijk schietincident Jacob van Heemskerckstraat

26 april 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Bij een schietincident op de Jacob van Heemskerckstraat kwam zondag 26 april kort na middernacht een 42-jarige inwoner uit Dordrecht om het leven. Het slachtoffer werd op straat meerdere malen beschoten en overleed direct aan de gevolgen hiervan. De politie is een omvangrijk recherche onderzoek gestart. Er is een speciaal rechercheteam geformeerd dat de zaak onderzoekt.

Rond middernacht kreeg de politie melding van een schietincident op straat waarbij een persoon was neergeschoten. Eerste hulp voor het slachtoffer mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De impact op de direct betrokkenen ter plaatse was erg groot.

De politie startte direct een groot onderzoek. Een team grootschalig opsporing (TGO) onderzoekt het zeer impactvolle incident. Vanuit de lucht maakte de politiehelikopter beelden die op enig moment voor het onderzoek van belang kunnen zijn. Medewerkers van de Forensische Opsporing waren vrijwel de gehele nacht bezit met het veiligstellen van sporen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) waar sectie op het stoffelijk overschot zal worden verricht.

Informatie gezocht
Hoewel het incident zich rond middernacht voltrok, sluit de politie niet uit dat er toch getuigen zijn geweest. Zij worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Heeft u beelden? Ook die ziet de politie graag

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.