Via Cultura zendt momenteel niet live uit maar zit niet stil

28 april 2020 door Hennie van der Zouw
Via Cultura zendt momenteel niet live uit maar zit niet stil

DORDRECHT - Via Cultura zendt momenteel niet live uit op de donderdagavond vanuit een gezellig café. Die sprankelende live-uitzendingen van 20.00 tot 22.00 uur zijn vanwege de horecasluiting in deze periode onmogelijk.
Maar ze zitten niet stil. Met podcasts, vlogs en Facebook Live events blijven ze aandacht besteden aan bijzondere gebeurtenissen in de Dordtse samenleving.

Op 5 mei a.s. - Bevrijdingsdag, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog - maakt Via Cultura een Facebook Live Special waarbij we in vijf blokken van een half uur tien boeiende gasten ontvangen in de commissarissenkamer van het Onderwijsmuseum. Iedereen die dat wil kan dit event die dag vanaf 13.30 uur volgen op de Facebookpagina: ‘Via Cultura, over en uit!’

Wie ontvangen we? Presentator Gertjan Kleinpaste praat met Jacques Dane, historicus, over nazi-propaganda gericht op de jeugd. Met Ilse van Donkelaar (Stichting Voorlezen) over een voorleesproject met het dagboek van Anne Frank. Met Edjo Frank over zijn roman ‘Een Joodse erfenis’. We praten met Arie de Bruin over de bijzondere pedagoog Korczak en zijn rol in het getto van Warschau.

We hebben bijzondere portretten van ouderen die hun herinneringen aan de oorlogstijd met ons delen. Woningcorporatie Trivire hielp ons met het leggen van de contacten met deze mensen.

Nog niet zeker, maar wel hoog op ons wensenlijstje staat een gesprek met de kinderburgemeester van Dordrecht. De overige gasten blijven nog even een verrassing. Het is een gevarieerd samengesteld palet aan gasten.

Twee en een half uur Via Cultura live op Facebook over oorlog, bevrijding en herdenken nu en in de toekomst. 5 mei a.s. vanaf 13.30 uur vanuit het Onderwijsmuseum. U vindt het op de Facebookpagina ‘Via Cultura, over en uit!’. Op een later moment wordt het programma uitgezonden bij RTV ATOS, RTV Dordrecht, RTV Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.