Tegemoetkoming subsidies in Dordrecht

29 april 2020 door Hennie van der Zouw
Tegemoetkoming subsidies in Dordrecht

DORDRECHT - De gemeente helpt instellingen en organisatoren waarvan activiteiten als gevolg van de coronacrisis niet uitgevoerd kunnen worden. Vandaag is de beleidsregel Covid-19 gerelateerde maatregelen voor subsidies Dordrecht vastgesteld door het college van B&W. Het doel van deze beleidsregel is om subsidieontvangers tegemoet te kunnen komen als activiteiten, als gevolg van de coronacrisis, niet of niet geheel uitgevoerd kunnen worden. Het college probeert hiermee te voorkomen dat instellingen en organisatoren in financiele problemen raken als gevolg van de coronacrisis.

Er zijn instellingen en organisatoren van evenementen en activiteiten in de stad die voor 2020 al subsidie hebben ontvangen of aan wie de gemeente al subsidie heeft verleend. Door de maatregelen rondom het coronavirus kunnen deze activiteiten mogelijk niet doorgaan. Een grote tegenslag voor instellingen en organisatoren merkt ook wethouder Maarten Burggraaf op: '' We zijn niet voor niets evenementenstad van het jaar geworden. In Dordrecht hebben we veel enthousiaste instellingen en organisatoren van evenementen die ieder jaar weer hun uiterste best doen om er een feest van te maken. Door de corona maatregelen kunnen veel evenementen niet door gaan en ontstaan er financiele moeilijkheden. Instellingen en organisatoren hebben het zwaar in deze periode, maar staan er niet alleen voor. Met deze regeling hopen we hen wat te kunnen ondersteunen en het fundament aan activiteiten die onze stad levendig maken te behouden.'' aldus wethouder Maarten Burggraaf.
De beleidsregel zal met terugwerkende kracht gaan gelden vanaf 9 maart 2020 en loopt tot eind 2020.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.