Dordtenees van de Week: Pieter van Loon

30 april 2020 door Hennie van der Zouw
Dordtenees van de Week: Pieter van Loon

DORDRECHT - Op woensdag 29 april 2020 is de Dordtse ondernemer en verhuurder van winkelpanden Pieter van Loon door de Dordtse VVD uitgeroepen tot Dordtenees van de Week. Van Loon is Dordtenees geworden omdat hij een bijzondere bijdrage levert aan de stad en zo bijdraagt een mooi leven in Dordrecht.

Van Loon geniet wereldwijd bekendheid met zijn strijd als David tegen Goliath. In de Engelse zakenkrant Financial Times was te lezen over een lokale zakenman uit ‘the small city of Dordrecht’, die het opneemt tegen het grootste gezondheids- en schoonheidswinkelbedrijf ter wereld. Hij oogstte lof met zijn gevecht tegen de grote jongens, het Dordtse klein Duimpje tegenover de machtige Chinese concerns met miljarden op plank.

Verschillende van deze giganten uit Hongkong hebben vestigingen in Dordrecht en zij deelden mede zomaar geen huur meer te betalen. Dat onrecht bestreed Van Loon te vuur en te zwaard en hij kwam in verzet, zelfs een faillissementsaanvraag werd niet geschuwd.

Raadslid Rolin den Heijer: “Van Loon liet zien dat de grote gefortuneerde jongens niet zomaar de rekening van de crisis door mogen schuiven naar anderen. Met de kleine lokale ondernemers maakt hij wel afspraken over de huur in deze moeilijke periode”. Het uitgangspunt zou volgens hem moeten zijn dat praten altijd kan en een creatieve oplossing mogelijk moet zijn voor ondernemers die hun best doen.

“In deze crisis begrip hebben voor elkaar, samen problemen oplossen en vooral geen misbruik maken van elkaar. Een beter signaal kan Pieter de stad en de rest van de wereld niet geven. Een ware Dordtenees”, aldus Den Heijer.  

Ken je ook iemand die het leven in Dordrecht mooier maakt? Draag haar of hem dan voor als Dordtenees van de Week: info@vvddordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.