Zaterdag 2 mei ontvangt Ben Corino Jan Willem Lemkes

01 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 2 mei ontvangt Ben Corino Jan Willem Lemkes

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Al sinds 1998 bestiert Jan Willem Lemkes super-markt Jumbo Sterrenburg - voorheen een Super De Boer - in de gelijknamige en grootste wijk van Dordrecht. Daarvoor was hij er bedrijfsleider. Toen Lemkes zelf eigenaar werd, ging er nóg een tandje bij. Met succes, want Jumbo Sterrenburg, altijd al een mooie en goedlopende winkel geweest, behaalde na Lemkes’ komst een nog hogere omzet. “Een indicatie dat we het goed deden. Maar omzet is niet de enige graadmeter”, aldus de ondernemer. Daarom meldde hij zich in 2014 aan voor het Super Supermarkt Keurmerk, dat hij een paar maanden later behaalde. “Het voelde als een kroon op het werk toen het SSK bordje op onze gevel ging.”

Ondernemerschap maar ook ondernemer zijn in deze crisistijd zijn zo van de gesprekspunten die in deze uitzending aan de orde komen.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.

Onder andere:
-Dordrecht heeft weer een stadsdichter:
-Met de verrassende uitverkiezing van Juno Rissema heeft Dordrecht na zes jaar weer een stadsdichter. Met deze keuze van de jury verbaasden zij de ande-re kandidaten. De dichters Juno Rissema, Kees Klok en Peter M. van der Linden praten hierover na in deze uitzending.

Ontwikkelingen en gevolgen van de coronacrisis voor onze stad en regio. Dit keer de opening van de weekmarkt.

Een gesprek met de woordvoerder van de Dordtse marktkooplieden John Stoel.

De Dordtse historicus Henk ’t Jong zijn nieuwste werk “De oudste stad van Holland” over de opkomst en verval van Dordrecht van 1000-1421 ligt bij de drukker. Ben Corino praat met ’t Jong over zijn boek en wat de lezer kan verwachten.

Dichter van Dienst is Jan van der Geer

In uur drie de Politieke Stamtafel.

Met onder andere:

Interviews met burgemeester Wouter Kolff, voorzit-ter veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en Karel van Hengel directeur GGD Zuid-Holland Zuid.

Het buitensporten in beperkte vorm mag weer.
Hoe dit in de praktijk verloopt? Voorzitter Jan-Willem Bozuwa van de voetbalvereniging kijkt in dit uur terug op de eerste ervaringen.

Door de coronacrisis gaan evenementen die niet door.  Wethouder Maarten Burggraaf kondigde aan dat er speciale maatregelen komen die tegemoet komt aan de subsidie terugave aan de gemeente.
De huurlasten voor ondernemingen die hun bedrijven niet kunnen openen als gevolg van de corona maat-regelen drukken zwaar op de schouders van de on-dernemers.

Over beide onderwerpen gaat het gesprek met wethouder Burggraaf.


Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zater-dag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te be-luisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluiste-ren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papend-rechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (Me-diaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Tel-fort.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.