Kees Klok vindt activiteiten rond 800 jaar stadsrechten Dordrecht een marketing feestje

30 december 2019
Kees Klok vindt activiteiten rond 800 jaar stadsrechten Dordrecht een marketing feestje

DORDRECHT -  Historicus Kees Klok is kritisch over de wijze waarop tot nu toe is gewerkt aan activiteiten rond 800 jaar stadsrechten voor Dordrecht. Volgens Klok is het vooral een marketing feestje geworden. Hij viel met de kritiek historicus Henk 't Jong bij, die zegt dat zijn manier van denken waarmee hij in 2011 begon ook geen kans heeft gehad.

Kees Klok sprak bij Ben Corino in het radio programma Studio Witt (elke zaterdag vanaf 10 uur):

Bron bericht Ben Corino/Studio De Witt.

800 JAAR DORDRECHT STAD VIERING MAG NIET ALLEEN BROOD EN SPELEN VOOR HET VOLK ZIJN

De Dordtse historicus Kees Klok vindt dat het Dordtse gemeentebestuur van de viering van 800 jaar stadsrechten er teveel een feestje maakt in de sfeer van Brood en Spelen voor het volk. Adviezen van deskundige Dordtse historici worden door de ambtenaren van het Stadskantoor stelselmatig terzijde geschoven. In de ogen van Klok, zo stelt hij in deze uitzending, wordt het een oppervlakkig feest waar de historische context slechts als decor dient. Een gemiste kans vindt Klok.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.